Kiadják a Zabhegyező szerzőjének eddig ismeretlen regényeit

2019. február 6., szerda, Magazin

J. D. Salinger, a kultuszregénnyé vált Zabhegyező szerzőjének eddig ismeretlen műveit fogják kiadni – jelentette be a szerző fia New Yorkban. Egyetlen megjelent regényét 1951-ben adták ki, ezt követően csak novellái jelentek meg, de nem hagyta abba az írást – tudatta Matt Salinger.

  • J. D. Salinger
    J. D. Salinger

Arra a kérdésre, hogy eddig miért nem publikálták apja műveit, azt válaszolta, hogy azért, mert egyelőre nincs kiadásra kész állapotban az anyag. „Azt akarta, hogy összerendezzem, és miután gigászi feladatról van szó, ő is tudta, hogy ehhez sok időre lesz szükség” – magyarázta az író 58 éves fia. „Olyasvalakiről beszélünk, aki 50 éven át írt, anélkül hogy bármit megjelentetett volna, tehát rengeteg anyag gyűlt össze. Szó nincs vonakodásról vagy óvatoskodásról. Amint kész leszünk, megosztjuk műveit a nyilvánossággal” – fejtette ki Matt Salinger, hozzátéve, hogy ez várhatóan csak évek múlva lesz lehetséges. Jerome David Salinger száz évvel ezelőtt született New Yorkban és 2010-ben halt meg New Hampshire-ben. (Maszol)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1425
szavazógép
2019-02-06: Magazin - :

Andy Warhol Békéscsabán

A pop-art fejedelme, Andy Warhol (1928–1987) műveiből nyílik kiállítás február 20-án Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban.
2019-02-06: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Uzoni kihívások

Akarva-akaratlanul úgy alakult sok sepsiszéki településen, hogy folyamatos kihívást jelent a helyi közélet vezetése-alakítása, a község igazgatása. Nincs ez másként Uzonban sem, abban a község-mozaikban, ahol egyazon pillanatban több olyan beruházás is zajlik vagy van előkészítés alatt, amely az ott élők számára elengedhetetlenül fontos, olyannyira, hogy az esetleges késlekedés már-már sérti a helyi lakosság komfortérzetét. Hiszen a napi rosszkedvhez elég annyi is, hogy egy sáros utcát kelljen taposni a polgárnak. És ha kiderül olykor, mi is az akadálya a helyi infrastruktúra jobbításának, jogos felháborodás a reakció.