Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Böjte Csaba a pápalátogatásrólNe maradjunk szégyenben

2019. február 6., szerda, Közélet

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke hétfő délelőtt Kézdivásárhelyen nemcsak a minorita rendház felújításáról, hanem újságírói kérdésre válaszolva Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is beszélt.

  • Fotó: Iochom Zsolt
    Fotó: Iochom Zsolt

Csaba testvér úgy fogalmazott, a pápa látogatása nagy ajándék, „hiszen mondhatjuk azt is, hogy kétezer évente egyszer jön Csíksomlyóra pápa, szerencsénkre pont a mi korunkban kerül sor a történelmi látogatásra”. Kifejtette azt is, hogy a pápalátogatás egyben nagy kihívást is jelent. „Azt mondjuk, hogy Székelyföld erőssége a turizmusban rejlik, ez a húzóágazat. Ugyanakkor az előrejelzések szerint egymillió zarándok érkezik majd a Nyeregbe a pápai szentmisére. Hol szállásolunk el ennyi embert, és mit fognak enni, vagy egyáltalán hogy jutnak oda? – tevődnek fel a kérdések. Én mindig azt szoktam mondani a gyermekeknek a házi feladattal kapcsolatosan: nem nyafogni kell, hanem megoldani a leckét. A pápalátogatás egy olyan feladat, amelyben a társadalom minden rétegének össze kell fognia, hogy ne maradjunk szégyenben, és élet fakadjon ebből az ajándékból” – fogalmazott Böjte Csaba ferences szerzetes.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-02-06: Közélet - Bokor Gábor:

Feldolgozva értékesebb a gyümölcs

Gyümölcs mint érték címmel került sor fórumra tegnap az árkosi Európai Tanulmányok Központjának konferenciatermében. Az értekezlet vándoresemény, az árkosi előadás után Csíkszeredában, ma Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen várják a fórumra az érdeklődőket. A szakmai rendezvényt a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete kezdeményezte a falugazdász-hálózat közreműködésével, a háromszéki esemény partnerszervezete az AgroSIC Közösségek Közötti Társulás.
2019-02-06: Közélet - :

Elmarad a kézdivásárhelyi hagyományos termékvásár

Hét év után először elmarad Kézdivásárhelyen az e havi hagyományos termékvásár. A február 9-én, szombaton esedékes vásárt az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság tiltása miatt kell lemondani.