Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elmarad a kézdivásárhelyi hagyományos termékvásár

2019. február 6., szerda, Közélet

Hét év után először elmarad Kézdivásárhelyen az e havi hagyományos termékvásár. A február 9-én, szombaton esedékes vásárt az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság tiltása miatt kell lemondani.

  • Hagyományos termékvásár a Gábor Áron téren
    Hagyományos termékvásár a Gábor Áron téren

Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos február 4-i átirata arról tájékoztatta a céhes város önkormányzatát, hogy mivel az afrikai sertéspestis megjelent megyénkben is, a vásár megszervezését nem engedélyezik. A hatóságok különböző intézkedéseket és szigorításokat vezettek be, hogy megakadályozzák a kór további terjedését, így megtiltották minden nyilvános esemény megszervezését is. Amennyiben nem jelenik meg újabb eset, a tiltást 45 napig tartja fenn az intézmény. Ennek fényé­ben elképzelhető, hogy a márciusi termékvásárt sem tudják megtartani – olvasható a polgármesteri hivatal kommunikációs osztályának sajtóközleményében. (iochom)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2019-02-06: Közélet - Iochom István:

Ne maradjunk szégyenben (Böjte Csaba a pápalátogatásról)

Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke hétfő délelőtt Kézdivásárhelyen nemcsak a minorita rendház felújításáról, hanem újságírói kérdésre válaszolva Ferenc pápa csíksomlyói látogatásáról is beszélt.
2019-02-06: Közélet - :

Összeszedik az elhagyott autókat

Elszállíttatja a közterületen elhagyott gépkocsikat Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. A városháza tegnapi közleménye szerint három ilyen autónak még nem sikerült kideríteni a tulajdonosát (egy kék Volkswagen Trans­porterét a Daczó utcában és két piros Dacia 1310-esét, amelyek a Sport, illetve a Tavirózsa utcában rostokolnak).