TeremlabdarúgásHáromszék Kupa nyolcadszor

2019. február 7., csütörtök, Sport

Három ország harminckét férficsapata és nyolc női együttese vesz részt a VIII. Háromszék Kupa teremlabdarúgó-tornán. A Sepsi ’08 Egyesület február 9-én és 10-én a Szabó Kati Sportcsarnokban, a Vadász utcai sportteremben és a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola tornatermében szervezi meg az eseményt, amely Kovászna megye, Székelyföld és Erdély egyik legszínvonalasabb viadala.

  • Fotó: Facebook / Sepsi ’08
    Fotó: Facebook / Sepsi ’08

A több mint 500 részt vevő sportolót számláló rendezvényre idén Magyarország, Felvidék és Erdély (Nagyvárad, Temesvár, Marosvásárhely, Székelykeresztúr, Madéfalva, Csíkszereda, Csíkszentsimon, Brassó, Sepsiszentgyörgy, Mikóújfalu, Csernáton, Zabola, Árkos) amatőr csapatai látogatnak Sepsiszentgyörgyre, hogy próbára tegyék magukat a kétnapos megmérettetésen. Az eseményt először 2011-ben rendezték meg 12 együttes részvételével. A célt pedig már akkor megfogalmazták, és ez a mai napig is jellemzi a rendezvényt: a szervezők azt szeretnék, ha egy profi játékosoktól mentes, minőségi torna jönne létre, megismertetve a nagyközönséggel is a teremlabdarúgás szépségét.

A torna szombaton 8 órakor kezdődik, a csapatok egy része a Vadász utcai sportteremben, a másik része pedig a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola tornatermében játszik. A kieséses szakaszba jutott gárdák vasárnap 11 órától a Vadász utcai sportteremben és a Szabó Kati Sportcsarnokban folytatják a küzdelmet, majd ezt követően a legjobb nyolc együttes utóbbi helyszínen harcol a döntőbe jutásért. A negyeddöntőket 13 órától rendezik, a női torna kisdöntőjére 15 órától kerül sor, ezt pedig a férficsapatok elődöntője követi. Közben egy gálamérkőzést is láthatnak az érdeklődők, ahol a Sepsi OSK tizenkét és tizenhárom év alatti csapata lép pályára, majd a női fináléval, a férfi kis- és nagydöntővel zárul a torna nyolcadik kiírása.

A Háromszék Kupa szervezői idén egy jótékonysági akcióval is készülnek, amellyel támogatni szeretnék Cârsteanu-Dombi Márta felépülését. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1301
szavazógép
2019-02-07: Sport - :

Jól kezdték az évet az MSC harcosai (Küzdősport)

Jól kezdték az évet a Sepsiszentgyörgyi MSC harcosai, miután összesen huszonnégy érmet – tizenhét arany, négy ezüst és három bronz – nyertek az elmúlt hétvégén Brassóban megtartott önvédelmi Román Kupán. A municípiumi sportklub húsz versenyzővel vett részt a megmérettetésen.
2019-02-07: Sport - :

Négy dobogós helyezés Monoron (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Zelenák Dávid az elmúlt hétvégén négy dobogós – két második és két harmadik – helyezéssel zárta a magyarországi Monoron megtartott speciális úszóversenyt. A háromszéki sportoló a budapesti Csalogány Diáksport Egyesület színeiben ugrott medencébe.