Budapesten ünnepelte 26. születésnapját az Osonó

2019. február 7., csütörtök, Közélet

Vasárnap Budapesten ünnepelte születésnapját az Osonó Színházműhely, mivel a csapat ebben az időszakban több projekten is dolgozik a magyar fővárosban, és egy új előadás próbafolyamatát is itt készíti elő – tudósít közleményében a társulat.

Az 1993-as alapítás óta az Osonónak 179 tagja volt, és az évek során összesen 22 előadást mutattak be, melyekből hat produkció thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi társulatokkal való együttműködésben készült. A tíz éve új alapokra fektetett, önfenntartó színházműhely előadásain túl ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. Az elmúlt huszonhat év alatt összesen 1405 előadást tartott a társulat, amelyből 1140-et az elmúlt tíz évben, független színházként három kontinens huszonnyolc országának háromszáztíz településén. A csapat projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el. Az Osonó alapítója és vezetője 1993–1998 között Salamon András volt, 1998-tól Fazakas Misi a társulatvezető.

Ebben az évben a legfontosabb céljaik között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által minél szélesebb réteghez eljuttathatják a színházat. A hagyományos, fórumszínházi és osztálytermi előadásoktól kezdődően különböző képzések, táborok, ifjúsági együttműködések és műhelyek képezik a társulat főként Budapestre fókuszáló idei terveit.

Az Osonó Színházműhely olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a nézőkkel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy azok felelős és kreatív emberként keressék helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését előse­gítse. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2019-02-07: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Naponta öt bírság

A ki nem fizetett parkolódíjak miatt az elmúlt évben majdnem kétezer bírságot róttak ki a helyi rendőrség munkatársai Sepsiszentgyörgyön, de több százra rúg a többi, parkolással kapcsolatos szabálysértés száma is. A befolyt bírságok összege meghaladja a százezer lejt. Ezt a pénzt 2018-tól kezdődően a következőképpen használják fel: fele az iskolák digitális eszközökkel való felszerelésére megy, egynegyede a fogyatékkal élők támogatására, másik negyede pedig a kerékpározás ösztönzésére.
2019-02-07: Közélet - :

Elmarad a bálványosi disznótoros fesztivál

Tegnap Daragus Attila, Torja polgármestere, a 14. kiadásához érkezett és március 2-ra tervezett nemzetközi disznótoros fesztivál főszervezője arról értesített, hogy a Háromszéken is megjelent afrikai sertéspestis miatt a megyei állategészségügyi igazgatóság nem engedélyezi a rendezvény megtartását, melyet így  minden valószínűség szerint november második felére halasztanak.