Idén nem lesz házigazdája az Oscar-gálának

2019. február 8., péntek, Magazin

Az amerikai ABC televízió bejelentette, hogy idén egyáltalán nem lesz ceremóniamestere, házigazdája az Oscar-díjátadónak.

  • Kevin Hart visszalépett, nem akarta, hogy a botránya elterelje a figyelmet a művészekről. Fotó: Getty Images/Daniel Zuchnik
    Kevin Hart visszalépett, nem akarta, hogy a botránya elterelje a figyelmet a művészekről. Fotó: Getty Images/Daniel Zuchnik

A csatorna elnöke szerint a gála levezénylésében a díjakat átnyújtó hírességekre helyezik majd a hangsúlyt. Karey Burke szerint az esemény nyitánya így is izgalmas lesz. A 91. Oscar-gála házigazdája Kevin Hart lett volna, decemberben azonban, miután homofób Twitter-bejegyzései kerültek elő, a komikus bejelentette, hogy mégsem tesz eleget a felkérésnek. Az Oscar-díjakat egyetlen alkalommal, 1989-ben rendezték meg hivatalos házigazda nélkül. A Filmakadémia azt is jelezte, hogy az idei gála nem lesz hosszabb három óránál.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 692
szavazógép
2019-02-08: Magazin - :

Megkezdődött a 69. Berlinale

Tegnap megkezdődött a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale). A tíznapos seregszemlén 14 szekcióban 400 alkotást mutatnak be, köztük két magyar rövidfilmet, s levetítik újra a fesztivál klasszikusai között Mészáros Márta Örökbefogadás és Tarr Béla Sátántangó című filmjét is. A legjobb debütfilm díjáért fiatal román alkotó, Marius Olteanu első játékfilmje, a Monştri (Szörnyetegek) is versenybe száll.
2019-02-08: Magazin - :

Egyetlen mondattal tette tönkre karrierjét Neeson (Egy színész bukása)

Liam Neesonnek nem lett volna más dolga, mint promózni az új filmjét, a Dermesztő hajszát, melyben a 66 éves sztár bosszúszomjas igazságosztóként osztja a pofonokat. Történt azonban, hogy a The Independent magazinnak adott interjúja közben valamilyen oknál fogva elmesélt egy olyan történetet magáról, melyet negyven éve titokban tartott, s amelynek a feledés homályába kellett volna vesznie. Ezt valószínűleg már a színész is tudja.