Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2019. február 8., péntek, Nyílttér

CHERCIU GYÖRGY, Sepsiszentgyörgy. Egy igen fájdalmas történetre kívánom felhívni a figyelmet. 2016-ban a törvényszék előtti gyalogátjárón elgázolták a feleségemet és az unokámat.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A feleségem az unokám szeme láttára szörnyethalt, a leányka pedig azóta sem heverte ki az elszenvedett traumát. A rendőrség megállapította a történteket, összeállította az iratcsomót, szakértői véleményezéssel és minden egyéb szükségessel, átküldte a törvényszékre, ahol viszont elakadt az ügy. Három év alatt sem született ítélet! Véleményem szerint összejátszanak a biztosítóval, hogy ne fizessenek temetési és egyéb költségeket. A vétkes sofőr azóta is szabadon jár-kel – úgy lehet, hogy ismeretsége van –, mi, vétlen áldozatok pedig továbbra is szenvedünk!

KONNÁT JÁNOS, Kézdivásárhely. Szeretném, ha leközölnék a Raiffeisen bankkal történt esetemet, hátha más is tanulhat belőle! Január 15-én 17 óra 2 perckor egy áloműző sms érkezett a telefonomra, hogy a számlámról 700 lejt kivettek. Hívtam Bukarestet, és hosszas zenéles után azt értettem meg a magyarázatból, hogy én átutaltam ezt az összeget egy másik számlára, ami nem fedte a valóságot. Álmatlan éjszaka következett, ami után január 16-án bementem a kézdivásárhelyi bankfiókba, ahol nem tudtak magyarázatot adni arról, hogy hova volt átutalva a pénzem; megjegyzem, nagyon kedvesek voltak. Írásba foglaltuk a problémát, és hazamentem. 17-én 22 óra 2 perckor újabb sms tudatja velem, hogy a számlámra 700 lej érkezett. Bocsánatkérés vagy magyarázat semmi. Én pedig maradtam a kérdésekkel: ha netán nem érkezik értesítés a pénz átutalásáról, vagy nem jelentem a tudtom nélkül elvégzett műveletet, visszakapom a pénzemet?

K. ANTAL, Sepsiszentgyörgy. Furcsa szokások kezdtek meghonosodni mostanában. Miután a vendéglőkből és a munkahelyekről kitiltották a dohányosokat, olyan helyeket füstölnek tele, amelyekbe eddig zavartalanul eljárhattunk. Például a tömbházak lépcsőházaiba állnak ki, és ha nincsenek is sokan, a zárt légtérben mindenki kap a szagból, sőt, az ajtónyitással a nemdohányzók lakásaiba is jut belőle. Úgy látszik, nem mindenkiben tudatosult, hogy ez is zárt helyiség. A mérgezett levegő pedig nem az egyetlen, ami kellemetlenséget okoz: láttam már gyúlékony (kukoricaháncsból készült) lábtörlőre dobott, parázsló csikket is. Ez bizony könnyen meggyúlhat, utána az ajtó és a lakás is, tehát nem túl megnyugtató egy lépcsőházi dohányos szomszédságában élni. Nem akarok senkit megbántani, de arra kérem az érintetteket, hogy csak a saját lakásukban vagy annak erkélyén cigarettázzanak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-02-08: Magazin - :

Egyetlen mondattal tette tönkre karrierjét Neeson (Egy színész bukása)

Liam Neesonnek nem lett volna más dolga, mint promózni az új filmjét, a Dermesztő hajszát, melyben a 66 éves sztár bosszúszomjas igazságosztóként osztja a pofonokat. Történt azonban, hogy a The Independent magazinnak adott interjúja közben valamilyen oknál fogva elmesélt egy olyan történetet magáról, melyet negyven éve titokban tartott, s amelynek a feledés homályába kellett volna vesznie. Ezt valószínűleg már a színész is tudja.
2019-02-08: Nyílttér - :

Farsang Kilyénben

Maskarába bújt gyerekeket, felnőtteket lehetett elcsípni Kilyén csendes utcácskáin szerda este. Az idén második alkalommal került megrendezésre a családokat is mozgósító farsangi bál. A gyermekek örömére nemcsak ők vehettek magukra jelmezt, hanem velük együtt szüleik is beöltöztek.