Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Farsang Kilyénben

2019. február 8., péntek, Nyílttér

Maskarába bújt gyerekeket, felnőtteket lehetett elcsípni Kilyén csendes utcácskáin szerda este. Az idén második alkalommal került megrendezésre a családokat is mozgósító farsangi bál. A gyermekek örömére nemcsak ők vehettek magukra jelmezt, hanem velük együtt szüleik is beöltöztek.

Nem volt hiány ötletekből ezúttal sem. Akadtak családok, akik egyazon témára öltöztek – volt indián és cicacsalád is –, mások titkos vágyaikat teljesítve Superman, hercegnő, sellő bőrébe bújtak, és rengeteg mókás figura is felvonult. Vidám, hangos nevetés kísérte a családok bemutatkozását, a tréfás versek szavalását. Szülők és gyerekeik együtt ropták a táncot népi játékokra és népi táncokra, amelyet csillogó szemű nagyszülők csodáltak.

A bál záró mozzanataként a gyermekek elbúcsúztatták a telet. Rövid jelenetet tanultak és adtak elő, melyben Illyést búcsúztatták viccesebbnél viccesebb rigmusokkal, ezt követően pedig a szalmabábot  meggyújtva énekkel űzték el a telet. Aki nem hiszi, hát nézzen le jövőben Kilyénbe.

Beke Tímea óvónő

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 196
szavazógép
2019-02-08: Nyílttér - :

Az utca hangja

CHERCIU GYÖRGY, Sepsiszentgyörgy. Egy igen fájdalmas történetre kívánom felhívni a figyelmet. 2016-ban a törvényszék előtti gyalogátjárón elgázolták a feleségemet és az unokámat.
2019-02-08: Nyílttér - :

Mindennapi gondunk a parkolás

Tisztelt sepsiszentgyörgyiek, egy olyan esetről szeretnék beszámolni, amely szerintem minden autótulajdonos rémálma, főleg azoké, akiknek nem volt lehetőségük parkolóhely bérlésére. Nem szeretek más problémájával foglalkozni, de lehet, akad valaki, aki tanulni tud az én esetemből.