Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Német kampány Kövesiért

2019. február 8., péntek, Belföld

Felkérte a német parlament alsóháza (Bundestag) európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottságának vezetője, Gun­ther Krichbaum Tudorel Toader igazságügyi minisztert, hogy támogassa Laura Codruţa Kövesi jelöltségét az európai főügyészi tisztségre.

  • Fotó: bugetul.ro
    Fotó: bugetul.ro

Bukaresti sajtótájékoztatóján a Kereszténydemokrata Unió politikusa rámutatott, Kövesi hozzáértése megkérdőjelezhetetlen, „gyakorlatilag erre a tisztségre predesztinálták”, és azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Franciaország és Németország – amelyek jelöltjei a második és a harmadik helyet foglalják el a három nevet tartalmazó jelöltlistán – kompromisszumra jussanak és a román jelöltnek kedvező megoldást találjanak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?








eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-02-08: Belföld - :

Az államfő elutasította Vasilescu kinevezését

Klaus Iohannis levélben értesítette tegnap Viorica Dăncilă miniszterelnököt arról, hogy elutasítja Lia Olguţa Vasilescu kinevezését a miniszterelnök-helyettesi és fejlesztési és közigazgatási miniszteri tisztségbe. A kormánypárt ezért minden idők legfelelőtlenebb államfőjének nevezte Iohannist, Lia Olguţa Vasilescu pedig kijelentette: bűnvádi panaszt tesz ellene hivatali visszaélés miatt.
2019-02-08: Belföld - :

Kivizsgálnák a tevékenységüket

A Román Televízió (RTV) kiadásait, illetve az Országos Audiovizuális Tanács tevékenységét kivizsgáló parlamenti bizottságok létesítését kezdeményezi a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ).