Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kivizsgálnák a tevékenységüket

2019. február 8., péntek, Belföld

A Román Televízió (RTV) kiadásait, illetve az Országos Audiovizuális Tanács tevékenységét kivizsgáló parlamenti bizottságok létesítését kezdeményezi a Nemzeti Liberális Párt és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ).

  • Fotó: gandul.info
    Fotó: gandul.info

A vizsgálóbizottságok létrehozására vonatkozó igényléseket tegnap nyújtotta be az alakulat a képviselőház házbizottságához – nyilatkozta Gigel Ştirbu liberális képviselő. Az alsóház kulturális bizottságának elnöke rámutatott, a parlamenti bizottságnak az RTV által szervezett Aranyszarvas Fesztivállal és az eurovíziós dalfesztivállal, valamint az állandó meghívottakkal kapcsolatos költségeket kellene kivizsgálnia. Iulian Bulai MRSZ-es képviselő pedig elmondta: az audiovizuális tanácsnál való vizsgálódást elsősorban az utóbbi időben észlelt „visszaélések” indokolják. Az ellenzéki párt szerint felmerül a gyanú, hogy részrehajló döntéseket hoz a testület, több bírságot szab ki a kormányt bíráló televízióadókra.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 195
szavazógép
2019-02-08: Belföld - :

Német kampány Kövesiért

Felkérte a német parlament alsóháza (Bundestag) európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottságának vezetője, Gun­ther Krichbaum Tudorel Toader igazságügyi minisztert, hogy támogassa Laura Codruţa Kövesi jelöltségét az európai főügyészi tisztségre.
2019-02-08: Belföld - :

Tüntettek a rendőrök

Jobb munkakörülményekért és méltányos bérezésért tüntetett tegnap a belügyminisztérium épülete előtt a rendőrök, a börtönőrök és a tartalékos katonák mintegy száz képviselője.