Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Budapestre látogat az amerikai külügyminiszter

2019. február 8., péntek, Világfigyelő

Budapestre látogat a jövő héten az amerikai diplomácia vezetője, Mike Pompeo – közölte az Origo tudósítása szerint John Bolton amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az Origo kérdésére elmondta, a látogatásra hétfőn kerül sor.

Az MTI megkeresésére Havasi Bertalan azt közölte: az amerikai külügyminiszter magyarországi látogatásának szervezője a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), az egyeztetések még folynak, a KKM később közöl további részleteket.

Az amerikai külügyminiszter jövő heti látogatása bizonyítja, hogy Magyarország megbízható NATO-szövetséges – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó kifejtette: Magyarország és az Egyesült Államok politikai kapcsolatai a republikánus adminisztráció hivatalba lépése óta folyamatosan javulnak. „Mára el lehet mondani, hogy a politikai kapcsolatrendszerünk is lassan eléri a gazdasági és védelmi együttműködés szintjét” – fogalmazott.  Úgy látja, ennek egyértelmű jele, hogy nyolc év után újra Magyarországra látogat az Egyesült Államok külügyminisztere.

A két ország gazdasági együttműködése soha nem volt olyan jó, mint jelenleg. 1700 amerikai vállalat 105 ezer magyarnak ad munkát, és az amerikai cégek folyamatosan keresik az újabb beruházások lehetőségét Magyarországon – közölte. Megjegyezte: az Egyesült Államok a jövőben nagy szerepet játszhat Közép-Európa energiabeszerzési forrásainak diverzifikálásában is.

Szijjártó Péter elmondta: hétfőn közös sajtótájékoztatót tart amerikai kollégájával, aki találkozik a honvédelmi miniszterrel is. Mike Pompeót Orbán Viktor miniszterelnök is fogadja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 259
szavazógép
2019-02-08: Világfigyelő - :

Nagy döntések csak az EP-választás után (V4-csúcs Pozsonyban)

Minden nagy döntéssel meg kell várni a májusi európai parlamenti (EP-) választást, az európai polgárok döntését – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a visegrádi országcsoport (V4) és Németország tegnapi pozsonyi kormányfői találkozóján.
2019-02-08: Világfigyelő - :

Folytatják a tárgyalásokat (Brexit)

A nehézségek ellenére a tárgyalások folytatásáról állapodott meg tegnapi brüsszeli találkozóján Theresa May brit kormányfő és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke annak érdekében, hogy elkerülhető legyen az Egyesült Királyság rendezetlen európai uniós kiválása.