Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Álorvosok és álügyvédek

2019. február 9., szombat, Belföld

A nyolc osztályt végzett olasz „plasztikai sebész” esete után a Román Televízió újabb olyan orvosokat talált, akik nem szerepelnek a Romániában regisztrált orvosok között, így nem is praktizálhatnának. Az olasz Piero Fullone és az Izraelből származó Iris Moscovici európai hírnevű fogászati és arcplasztikai szakorvosokként tűnnek fel az Euromedical magánkórház honlapján, de korábban több más klinika online elérhető ajánlatában is megjelentek.

  • Fotó: origo.hu
    Fotó: origo.hu

A Román Orvosi Kamara ellenőrizte: egyikőjük neve sem szerepel az utóbbi négy évben ideiglenes engedélyt szerzett orvosok listáján, így nem űzhetik foglalkozásukat Románia területén, és ha ezt teszik, börtönt kockáztatnak. Az Euromedical klinika a közszolgálati televízió megkeresésére annyit reagált, hogy mindkét fogászati szakember rendelkezik a saját hazájában érvényes papírokkal, tárgyaltak velük arról, hogy a klinika szerződteti őket, de erre nem került sor, soha nem dolgoztak az Euromedical Klinikán. Amennyiben soha nem működtek együtt velük, vajon miért él vissza állítólagos hírnevükkel a klinika, miért téveszti meg ilyenformán a gyanútlan betegeket? Az intézmény természetesen hárít, szerintük a webfelelős tévedésből tette fel őket a honlapra.

A Román Ügyvédi Kamara szóvivője tegnap azt nyilatkozta, hogy egy álügyvéd segítette a közegészségügyi igazgatóság engedélyének beszerzésében a több bukaresti magánklinikán műtéteket végző olasz álsebészt. Monica Cercelescu közlése szerint a szóban forgó ügyvéd nem szerepel a hazai ügyvédek névjegyzékében. A szóvivő nem nevezte meg az illetőt. Arra hivatkozott, hogy jelenleg az ügyészség vizsgálja a történteket.

Hozzászólások
Szavazás
Önk kire szavaz az elnökválasztás második fordulójában?
eredmények
szavazatok száma 914
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Tőkés László: Közös jelöltet és önálló magyar orvosit!

Tőkés László szerint az erdélyi magyarság akkor érhetné el a legjobb eredményt a májusi európai parlamenti választáson, ha a magyar pártok választási koalíciója állítana listát, és ezen az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) közös jelöltje kerülne a harmadik helyre az RMDSZ két jelöltje mögé. A marosvásárhelyi orvosi egyetem ügyével kapcsolatosan az EP-képviselő kijelentette: vissza kell állítani az önálló magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetemet.
2019-02-09: Belföld - :

Vendégfogadók kerestetnek

A június 1-jei csíksomlyói pápalátogatás szervezői felhívást intéztek a helyi lakossághoz, hogy a pápalátogatás idején biztosítsanak szállást a zarándokoknak, ugyanis a kereskedelmi szálláshelyek zömét már lefoglalták.