Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vendégfogadók kerestetnek

2019. február 9., szombat, Belföld

A június 1-jei csíksomlyói pápalátogatás szervezői felhívást intéztek a helyi lakossághoz, hogy a pápalátogatás idején biztosítsanak szállást a zarándokoknak, ugyanis a kereskedelmi szálláshelyek zömét már lefoglalták.

  • Fotó: romkat.ro
    Fotó: romkat.ro

A gyulafehérvári főegyházmegye sajtóbizottsága, illetve helyi önkormányzati vezetők tegnap Csíkszeredában tartottak sajtótájékoztatót, ahol az előkészületekről számoltak be.
A szervezők elmondták: a pápalátogatás programját a Vatikán körülbelül másfél hónappal a vizit előtt teszi közzé, tehát húsvét előtt derülnek ki a pontos részletek. De megerősítették: arra számítanak, hogy a szentatya június 1-jén fog Csíksomlyón szentmisét bemutatni, ahol összesen várhatóan mintegy öt órát tartózkodik majd. Közölték: minden erdélyi felekezet vezetői meghívást kapnak, a meghívókat csak a végleges program kíséretében küldik ki.

Tánczos Barna, az RMDSZ szenátora úgy véli, hogy a történelmi esemény óriási kihívás elé állítja a helyi közösséget. Rámutatott: itt az alkalom, hogy a székelyföldiek visszaadjanak a magyarországi testvéreiknek abból a szeretetből, amelyet az elmúlt években tőlük kaptak, hiszen a kereskedelmi szálláshelyek már foglaltak. A szenátor szerint művelődési házakban, sporttermekben lehet kialakítani szállásokat, de a családoknak saját otthonaikban is kellene fogadniuk a zarándokokat.

Borboly Csaba, a Hargita megyei tanács elnöke elmondta, hogy ebből az alkalomból kell megszervezni Székelyföld legnagyobb kalákáját, és ebben minden családra számítanak. „Itt az alkalom, hogy megmutassuk térségünk értékeit, hitünket és vendégszeretetünket” – fogalmazott Borboly.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1152
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Álorvosok és álügyvédek

A nyolc osztályt végzett olasz „plasztikai sebész” esete után a Román Televízió újabb olyan orvosokat talált, akik nem szerepelnek a Romániában regisztrált orvosok között, így nem is praktizálhatnának. Az olasz Piero Fullone és az Izraelből származó Iris Moscovici európai hírnevű fogászati és arcplasztikai szakorvosokként tűnnek fel az Euromedical magánkórház honlapján, de korábban több más klinika online elérhető ajánlatában is megjelentek.
2019-02-09: Belföld - :

Ülésezett az Autonómia Kerekasztal

A dr. Szili Katalin által életre hívott Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal résztvevői – a három erdélyi politikai szervezet és párt, valamint a két Nemzeti Tanács – temesvári ülésükön a következőkről egyeztettek: Románia soros európai uniós elnöksége kapcsán megfogalmazták, hogy ebben az időszakban fontos lenne, hogy a román kormány olyan meghatározó jogszabályokat fogadjon el, amelyek jelentősen hozzájárulnak a magyar közösség fejlődéséhez, mint például az erdélyi magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetem létrehozása.