Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ülésezett az Autonómia Kerekasztal

2019. február 9., szombat, Belföld

A dr. Szili Katalin által életre hívott Erdélyi Magyar Autonómia Kerekasztal résztvevői – a három erdélyi politikai szervezet és párt, valamint a két Nemzeti Tanács – temesvári ülésükön a következőkről egyeztettek: Románia soros európai uniós elnöksége kapcsán megfogalmazták, hogy ebben az időszakban fontos lenne, hogy a román kormány olyan meghatározó jogszabályokat fogadjon el, amelyek jelentősen hozzájárulnak a magyar közösség fejlődéséhez, mint például az erdélyi magyar orvosi és gyógyszerészeti egyetem létrehozása.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A kerekasztal résztvevői a következő üléseken áttekintik a kisebbségi törvénnyel kapcsolatos javaslataikat és egyeztetik álláspontjaikat. A kerekasztal keretében a résztvevők átbeszélték az időszerű politikai eseményeket és a közelgő európai parlamenti választások ügyét, valamint rögzítették az idei ülésezési tervet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 605
szavazógép
2019-02-09: Belföld - :

Vendégfogadók kerestetnek

A június 1-jei csíksomlyói pápalátogatás szervezői felhívást intéztek a helyi lakossághoz, hogy a pápalátogatás idején biztosítsanak szállást a zarándokoknak, ugyanis a kereskedelmi szálláshelyek zömét már lefoglalták.
2019-02-09: Belföld - :

Románia is elismerte Guaidót

Az európai uniós tagállamok többségéhez hasonlóan Románia is elismerte pénteken Juan Guaidót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament vezetőjét a latin-amerikai ország ideiglenes elnökeként.