Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Aggódnak az erdélyi kutatók

2019. február 12., kedd, Belföld

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem vezetősége és a szintén kolozsvári Nemzeti Kisebbségkutató Intézet kutatói is közleményben adtak hangot aggodalmuknak tegnap a Magyar Tudományos Akadémia és kutatóintézeti hálózata körül kialakult bizonytalanság miatt.

Az egyetem honlapján közölt, a BBTE vezetősége által jegyzett közlemény arra világít rá, hogy a tanintézet számára kiemelt fontosságú az együttműködés az MTA-val és kutatóintézeteivel, ahol az egyetem számos oktatója szerzett és szerez tudományos fokozatot, az akadémia munkatársai közül pedig többen járultak és járulnak hozzá társult oktatóként a kolozsvári egyetem fejlődéséhez. Az MTA elnöksége ma délben ül össze annak megvitatására, hogy elfogadják-e Palkovics László magyar innovációs és technológiai miniszter átszervezési elképzelését. Palkovics több akadémiai kutatóintézetet, elsősorban az alapkutatással foglalkozó természettudományiakat, egy új intézménybe vinne át, amelynek kuratóriumi tagjait 75 százalékban a kormány delegálná. Az elképzelés ellen Kolozsváron könyves villámcsődülettel, Budapesten az MTA köré vont élő lánccal tiltakoznak majd. A terv bírálói szerint Palkovics teljesen elvenné a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteit, kiüresítené az MTA-t.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-02-12: Világfigyelő - :

Júliustól indul a családtámogatási program (Magyarország)

Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához is, valamint a július elseje után született gyermekek után igényelhető a gyermekvállalási támogatás – jelentette be Novák Katalin, a budapesti Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tegnap.
2019-02-12: Belföld - :

Tessék-lássék parlamenti eljárás (Költségvetési tervezet)

Megkezdte a három napja – múlt pénteken – nyilvánosságra hozott állami költségvetési tervezet vitáját tegnap a parlament. A képviselőház és a szenátus egyesített szakbizottságai meghallgatták a minisztereket és megtárgyalták a tegnap délig befutott módosító javaslatokat.