Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Farsangban Lécfalván

2019. február 13., szerda, Közélet

Farsangi hangulatú, fergeteges műsorral ünnepelték a Borosnyó községhez tartozó Lécfalván a három évvel ezelőtt létrehozott gyerek fúvószenekart és a fennállásának hatodik esztendejében járó néptánccsoportot.

  • Fotó: Dénes Orsolya
    Fotó: Dénes Orsolya

A csoportokat a helybeli Leza Egyesület alapította, az a maréknyi lelkes helybeli, aki szükségét érezte, hogy szívet-lelket nemesítő tartalommal töltse meg a kultúrotthont. A községi önkormányzat és a fiatalok szüleinek támogatásával hangszereket és hangosítóberendezéseket vásároltak, beszerezték a szükséges népviseleteket – mondta el az egyesület elnöke, Dénes László. A gyermekzenekar oktatását  az igényességéről és szigoráról híres Kertész Barna helybeli néptanító és gyakorlott karmester vállalta. „Nekünk egy tubára lenne szükségünk, ez most a legfontosabb” – mondotta.

A mutatós uniformisba öltözött gyerekek indulót, slágert és egy nosztalgiaszámot mutattak be, a tánccsoport felvidéki, felcsíki és mezőségi táncokat. Időközben táncoktató-csere is történt, id. Oláh Mihály betegsége miatt kibúcsúzott, a nem könnyű munkát Kocsis Hunor vállalta. Dénes László egyesületi vezető azt is elmondta, hogy a pénzhiányt, a költségvetés késlekedését ők is érzik, de kedvük nem lankadt, azzal próbáltak Lécfalvára zenét-életkedvet hozni, hogy egyhetes közmunkával szabadtéri színpadot építettek, és első alkalommal szerveztek a faluban sikeres fúvóstalálkozót. Az ünnepi műsort hajnalig tartó táncmulatság követte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1075
szavazógép
2019-02-13: Kármentő - Váry O. Péter:

Csíkban hideg van

Most, hogy visszajött a tél, már nálunk is. Azért mégsem leszünk hideg lelkűek.
2019-02-13: Közélet - Bokor Gábor:

Tanácsadás talajok tápanyag-utánpótlásához

Talajok tápanyag-utánpótlása címmel zajlott csoportos agrár-szaktanácsadás múlt héten Barátoson, az eseményt a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete által működtetett háromszéki falugazdász hálózat szakemberei szervezték, együttműködésben az illyefalvi LAM Alapítvánnyal és a barátosi községházával.