Halálos kimenetelű baleset FarkaslakánálHáromszéki a vétkes sofőr

2019. február 13., szerda, Közélet

Kedden este, 20 óra után pár perccel halálos kimenetelű közúti baleset történt a Hargita megyei Farkaslaka közelében a 13A országúton. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a balesetet a 35 éves kézdivásárhelyi B. P. okozta, aki Mercedes Sprinter mikrobuszával Németországból utasokkal tért haza.

  • Fotó: Hargita megyei Készenléti Felügyelőség
    Fotó: Hargita megyei Készenléti Felügyelőség

Parajd és Székelyudvarhely között a téli útviszonyok miatt egy kanyarban átsodródott a szembejövő sávra, ahol frontálisan ütközött egy 33 éves oklándi sofőr által szabályosan vezetett Skania kamionnal. A balesetben meghalt a Mercedes Sprinterben utazó 58 éves székelyudvarhelyi nő, és megsérült a mellette utazó 38 éves marosvásárhelyi férfi, valamint a vétkes sofőr.

A forgalmi rendőrök félsávos útelzárást rendeltek el, amíg helyszíneltek. Székelyudvarhelyről a baleset helyszínére egy SMURD rohammentő és egy feszítő-vágó felszereléssel rendelkező tűzoltókocsi is érkezett. A súlyos sebesülteket a székelyudvarhelyi kórházba szállították, a könnyebben sérülteket pedig a helyszínen látták el.

A Hargita megyei rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt bűnvádi vizsgálatot indított.

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 520
szavazógép
2019-02-13: Közélet - Bokor Gábor:

Tanácsadás talajok tápanyag-utánpótlásához

Talajok tápanyag-utánpótlása címmel zajlott csoportos agrár-szaktanácsadás múlt héten Barátoson, az eseményt a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete által működtetett háromszéki falugazdász hálózat szakemberei szervezték, együttműködésben az illyefalvi LAM Alapítvánnyal és a barátosi községházával.
2019-02-13: Belföld - :

Nemzetközi szövetségeknél is bepanaszolták a Dinamót (Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat)

A Román Labdarúgó-szövetség, a Hivatásos Labdarúgó Liga, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vezetőihez fordult a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat a február 9-i Sepsi OSK—Dinamo Bukarest labdarúgó-mérkőzés alatt zajló magyarellenes incidensek miatt, emellett pedig az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál is panaszt tett.