Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Káros az olajvállalatoknak is

2019. február 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csak a földgázszektorban a költségvetés 2,26 milliárd lejt veszít a 114-es sürgősségi kormányrendelet miatt – áll a hazai kőolajipari vállalatok szövetségének elemzésében. A Deloitte elemzőcég által végzett felmérés szerint a földgáz árának befagyasztása (a rendelet szerint legtöbb 68 lej lehet megawattóráként), valamint az energiaipari cégek forgalmára kivetett kétszázalékos adó miatti jövedelemkiesés eredményezi azt, hogy az illető vállalatok kevesebbet fizetnek be az államkasszába.

Az elemzés szerint ez az összeg egyébként a költségvetés szociális kiadásainak csaknem 20 százalékát teszi ki. Az érintettek szerint Románia ellen eljárást indíthat az Európai Bizottság is több uniós direktíva megsértése miatt. * Eugen Teodorovici pénzügyminiszter a parlamentben jelentette be, hogy a 114-es sürgősségi kormányrendeletet csak akkor és azokban a részletekben módosítják, ha az igazságos az állampolgárok számára és korrekt a gazdaságnak. Továbbá feltett néhány retorikai kérdést, például: hogyan lehetséges az, hogy több multinacionális cég milliárd eurós üzleti forgalmat bonyolít le, de nyereségük egy százalék alatti? Továbbá bírálta a bankokat, amelyek a hitelek és betétek között, szerinte Európában legmagasabb, öt százalékpontot is elérő kamat-különbséggel dolgoznak.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-02-27: Pénz, piac, vállalkozás - :

Elektromos töltőállomás

Az E.ON Energie Románia gyors, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőállomást telepített a jászvásári Păcurari negyedi MOL-töltőállomáson, ez az ötödik a 19 romániai egységből, amelyet a NEXT-E projekt keretében tervez üzembe helyezni az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) program támogatásával – közölte a magyar olajipari vállalat.
2019-02-26: Közélet - Nagy D. István:

Az adócsökkentések kiterjesztését kérik (Aláírásgyűjtésbe fogtak a vállalkozók)

Közös petíciót fogalmazott meg a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (ASIMCOV) a megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, amelyben azt kérik a kormánytól, valamint a háromszéki honatyáktól, hogy az építőiparban a háromezer lejes bruttó minimálbér múlt évi bevezetésével párhuzamosan előírt adókedvezményeket terjesszék ki a teljes kis és középvállalkozási szférára. A kezdeményezők szerint a vállalkozók kérték fel őket, hogy lépjenek az ügyben, mivel igazságtalannak tartják, hogy a döntéshozók előbbre valónak tekintik az építőipart más iparágaknál, hiszen a munkaerőhiány nem csak azt az ágazatot sújtja. A petícióhoz március 15-ig gyűjtik a támogató aláírásokat.