Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tüntetések fővárosa, Brüsszel

2019. március 5., kedd, Világfigyelő

Átlagosan naponta háromszor tüntettek tavaly Brüsszelben. A tüntetések mintegy 80 százalékának nem volt köze közvetlenül belga ügyekhez – jelentette a helyi sajtó tegnap.

Philippe Close polgármester arról számolt be, hogy 2018-ban 995 – azaz átlagosan napi három – tüntetést tartottak a belga fővárosban, kétszer többet, mint 2010-ben. Mint mondta, a tiltakozásoknak mindössze nagyjából 20 százaléka kapcsolódott közvetlenül belga ügyekhez, a többi esetben azért Brüsszel volt a helyszín, mert ez az európai uniós intézmények székhelye. Kiemelte egyebek mellett a tavalyi katalán függetlenségpárti tüntetést, amelyre mintegy 50 ezer katalán érkezett repülőkkel, buszokkal, autóval Spanyolországból. „A világ egyik tüntetésfővárosa lettünk” – fogalmazott Close a Le Soir helyi napilapnak adott interjújában.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 466
szavazógép
2019-03-05: Világfigyelő - :

Showman vezeti a népszerűségi listát (Ukrán elnökválasztás)

Volodimir Zelenszkij ukrán humorista, színész jelentős fölénnyel vezeti az ukrán elnökjelöltek népszerűségi listáját a Rejting közvélemény-kutató csoport legfrissebb, tegnap közzétett felmérése szerint, miközben Petro Porosenko hivatalban lévő államfő és Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) párt jelöltje szinte fej fej mellett áll a 2-3. helyen.
2019-03-05: Világfigyelő - :

Polgármester-választás Gdanskban

A meggyilkolt gdanski főpolgármester, Pawel Adamowicz helyére kiírt időközi választáson a város eddigi megbízott vezetője, Aleksandra Dulkiewicz kapta a legtöbb szavazatot, a választók 82,2 százaléka voksolt rá.