Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lebontottak egy migránstábort Dél-Olaszországban

2019. március 7., csütörtök, Világfigyelő

Felszámoltak egy mintegy 900 migránsnak otthont adó hevenyészett sátortábort a dél-olaszországi Calabria régióban található San Ferdinandóban – jelentette be tegnap Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

A több száz migráns közül sokan idénymunkásként dolgoztak a közeli földeken, a narancs- és zöldségültetvényeken. Egy részük tartózkodási engedéllyel is bír. Átmeneti otthonuk felszámolását kora reggel kezdték meg a hatóságok. A táborban uralkodó körülményekről készült, az interneten megtalálható felvételek áldatlan állapotokról tanúskodnak, ránézésre az alapvető higiéniai feltételek és szolgáltatások sem biztosítottak. Az egyik ilyen felvétel alapján feltételezhető, hogy például folyó víz sem volt bevezetve.

Korábbi sajtójelentések szerint a dolgozó táborlakókat nagyon alulfizetik munkáltatóik, szinte éhbérért dolgoztatják őket, miközben a tábor miatt már többször alakult ki feszültség a helyiek és a migránsok között. Salvini egy 29 éves szenegáli férfi, Mússza Ba halála után döntött a tábor teljes felszámolásáról. Az idénymunkás halálát tűz okozta: pár társa tüzet gyújtott, hogy felmelegedjen, de a lángok elszabadultak. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a tábor létrejötte óta négy migráns lelte ott halálát.

Salvini korábban azt ígérte, hogy a sátortábor lakóit befogadó központokban szállásolják el. A bontási munkálatok megkezdése után az olasz média által megkérdezett több migráns azonban azt mondta: elképzelése sincs, hogy hová viszik őket az olasz hatóságok. Az ANSA olasz hírügynökség közlése szerint több migráns nem hajlandó elhagyni korábbi otthonát.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-07: Világfigyelő - :

Nem fél a kárpátaljai magyarság

Ma a kárpátaljai magyarság azt üzeni mindenkinek, hogy nem fél, hogy nem a megosztás, hanem a béke, nem a rombolás, hanem az építés oldalán áll – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár tegnap Ungváron, ahol ünnepélyesen átadta a TV21 Ungvár televízió magyar kormányzati támogatással újjáépített székházát.
2019-03-07: Világfigyelő - :

Ortodox zsidókat figuráztak ki egy belgiumi farsangi felvonuláson

A kelet-flandriai Aalst városában a hétvégi farsangi felvonuláson az egyik csoport régi antiszemita sztereotípiákra építkezve mutatta be produkcióját. A haszid zsidók bábuit kampós orral és egy halom pénzzel ábrázolták.