Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Minority SafePackEgységesen lépnek fel az európai kisebbségek

2019. március 7., csütörtök, Világfigyelő

Vincze Loránt FUEN-elnök, az RMDSZ EP-képviselőjelöltjének meghívására Brüsszelben találkoztak tegnap Európa legfontosabb kisebbségvédelmi szervezeteinek vezetői, akik többek közt abban állapodtak meg, hogy az Európai Parlamentben a választásokat követően egységes stratégiát követve lépnek fel kisebbségi ügyekben, kiemelten az uniós kisebbségvédelmi törvényt kérő Minority SafePack európai polgári kezdeményezés kapcsán, amelyért mindannyian lobbizni fognak.

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója, a Nyelvi Sokszínűséget Támogató Hálózat (NPLD), az Európai Nyelvi Egyenlőségért Hálózat (ELEN), a Képviselet Nélküli Nemzetek és Népek Szervezete (UNPO), a Társaság a Veszélyeztetett Népekért (GfbV), a Minority Rights Group International (MRG), a Coppieters Alapítvány és a Tom Lantos Intézet képviselői az együttműködés szorosabbá tételének céljával találkoztak.

„Szervezeteinknek különböző céljaik és elképzeléseik vannak, de emellett széles körű tapasztalatuk és kiterjedt kapcsolathálójuk is. A tapasztalataink megosztása és a közös fellépés az őshonos kisebbségek érdekében jobban szolgálja tagjaink érdekeit, és egyenként is erősebbé teszi szervezeteinket. A Minority SafePack jó példa az ilyen típusú együttműködések eredményességére, és fontos, hogy ápoljuk és még erősebbé tegyük a kezdeményezés okán létrejött kapcsolatot” – mondta Vincze Loránt.

A szervezetek szintén támogatásukról biztosították a FUEN készülő Minority Monitor platformját, amelynek célja a kisebbségek elleni jogsértések európai szintű dokumentálása, illetve egyeztettek a kisebbségben élő nők helyzetével foglalkozó projektről és egy Európai Nyelvi Központ megalapításának lehetőségeiről, valamint az ENSZ anyanyelvi oktatásról szóló májusi brüsszeli regionális fórumán való részvételről is.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-07: Világfigyelő - :

Ortodox zsidókat figuráztak ki egy belgiumi farsangi felvonuláson

A kelet-flandriai Aalst városában a hétvégi farsangi felvonuláson az egyik csoport régi antiszemita sztereotípiákra építkezve mutatta be produkcióját. A haszid zsidók bábuit kampós orral és egy halom pénzzel ábrázolták.
2019-03-07: Világfigyelő - :

Ismét egymás területét lövi India és Pakisztán

India és Pakisztán egymás megfigyelőállásait és falvait ágyúzta szerdán a vitatott hovatartozású Kasmírban. Az erőszak az utóbbi napok feszültségenyhítő diplomáciai erőfeszítései dacára lángolt fel a rivális országok között.