Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BirkózásEurópa-bajnoki ezüstérmet nyert Incze Kriszta

2019. március 11., hétfő, Sport

Ezüst színben pompázó nőnapi ajándékkal lepte meg magát a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta, aki pénteken este második lett az újvidéki birkózó U23-as Európa-bajnokság 65 kg-os súlycsoportjában. A municípiumi sportklub versenyzője végig jól harcolva jutott a kategória döntőjébe, ahol kőkeményen küzdött orosz ellenfelével, ám végül be kellett érnie az ezüstéremmel. A dobogó harmadik fokára a magyarországi Szabados Noémi állhatott fel.

  • Így ünnepelte az elődöntőbe jutást Incze Kriszta. Fotó: Facebook / United World Wrestling
    Így ünnepelte az elődöntőbe jutást Incze Kriszta. Fotó: Facebook / United World Wrestling

Az utolsó U23-as Európa-bajnokságán szőnyegre lépő Incze Kriszta számára remekül rajtolt a korosztályos kontinenstorna, hiszen a selejtezőkörben magabiztosan harcolva, 8–0-ra győzte le az osztrák Kathrin Mathist, és bejutott a súlycsoport legjobb nyolc birkózója közé. A negyeddöntőben következett az azeri Elis Manolova elleni mérkőzés, amelyet a háromszéki sportoló 4–0-s sikerrel abszolvált. Az elődöntőben jött a francia Pauline Denise Lecarpentierrel szembeni párbaj, amelyen már pontot veszített a szentgyörgyi birkózólány. Az összecsapás rajtját Kriszta kapta el jobban, és gyorsan vezetést szerzett (2–0), ám a francia hamar kiegyenlített (2–2).

A következő pontokat ismét sportolónk neve mellé írták fel (4–2), és Incze előnyben zárta az első három percet. A második elején felváltva pontoztak a birkózók (6–3), és innen már az okosan harcoló háromszéki nem veszíthetett (8–3). Következett a döntő, ahol azzal az orosz Marija Kuznyecovával kellett megvívnia, aki játszi könnyedséggel menetelt át a mezőnyön. A finálé szoros küzdelmet hozott, és bár az orosz szerezte meg a párharc első pontját, Kriszta a második három perc elején egyenlített (1–1). Sajnos, ezután már minden az orosz lányról szólt, aki taktikusabban és ráérősen küzdött a roppant erőfelőrlő meccsen, s végül 4–1-re nyert. Incze végig harcban volt az aranyéremért, de pénteken este Kuznyecova erősebb volt nála.

– Az otthoni számítás nem talál a vásárival, és számomra ez pontosan így történt ezen a versenyen – írta Facebook-oldalán Incze Kriszta. – Keményen dolgoztam, akartam és reméltem ezt az aranyérmet, és a pódium legmagasabb fokára szerettem volna állni az U23-as Európa-bajnokságon. A döntő nem volt könnyű, orosz ellenfelem erősebbnek bizonyult nálam és megnyerte a meccset. Köszönetet szeretnék mondani azoknak, aki mellettem voltak és mellettem vannak az érmem színétől függetlenül – tette hozzá a szentgyörgyi lány, aki ebben a korosztályban korábban két bronzérmet és egy 5. helyezést is szerzett.

A végeredmény: 1. és Európa-bajnok Marija Kuznyecova (orosz), 2. Incze Kriszta, 3. Szabados Noémi (magyar) és Pauline Denise Lecarpentier (francia).
 

Hét döntős sportoló

Szombaton a sportiskolák országos birkózóbajnokságának körzeti szakaszát rendezték meg Marosvásárhelyen, ahol hat megye – Maros, Kovászna, Brassó, Bákó, Hargita és Zilah – sportolói harcoltak a döntőbe jutásért. A sorozat jövő hónapi sepsiszentgyörgyi fináléjába a súlycsoportok első három helyezettje jutott be. Az ifjúsági II-es (15–17 év) mezőnyben ott voltak a Sepsi ISK sportolói is, s birkózóink közül összesen heten harcolták ki a döntőbe jutást: * 45 kg: Nagy Ákos 2. hely * 46 kg: Nemes-Nagy Vivien 1. hely * 51 kg: Bilibók Szabolcs 2., Szabó Szilamér 3. hely * 55 kg: Kertész Mátyás 1., Józsa Máté 3. hely * 71 kg: Kuti Szilárd 2. hely. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2019-03-11: Sport - :

Egy sima, egy nádli (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

A hazai környezetben pályára lépő háromszéki csapataink közül csak a címvédő Sepsi-SIC zárta győzelemmel a hétvégi bajnokiját, az amerikai Kaila Mobley-t betegség miatt nélkülöző Kézdivásárhelyi SE vereséget szenvedett a vendég Bukaresti Rapid együttesétől. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 12. fordulójában az Aradi ICIM-et fogadták, és az eredmény ellenére egy roppant egyoldalú meccsen 91–62 (18–15, 28–12, 19–13, 26–22) arányban diadalmaskodtak. A Sárga csoportban érdekelt céhes városbeliek a 9. fordulóban léptek pályára, és 48–82-re (8–30, 16–15, 14–21, 10–16) veszítettek a fővárosiak ellen.
2019-03-11: Sport - :

Eredményes hétvége (Cselgáncs)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK cselgáncsozói két helyszínen versenyeztek a hétvégén: szombaton Nagyszebenben, vasárnap pedig Focșani-ban léptek tatamira.