Szigorítások Cinque Terrén

2019. március 12., kedd, Magazin

A jövőben büntetni fogják azokat a turistákat, akik strandpapucsban járkálnak az olaszországi Cinque Terre Nemzeti Park ösvényein – írja az MTI a helyi lapok nyomán.

  •  Manarola, a világörökség része Fotó: Redaco
    Manarola, a világörökség része Fotó: Redaco

A tengerparti sziklákra épült öt olasz városkát gyalogösvény köti össze egymással, amelyeken egyre nő a turistaforgalom, és a rosszul megválasztott lábbelik miatt a baleset is egyre több. A természetvédelmi terület igazgatója, Patrizio Scarpellini szerint gyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell kimenteni. Aki nem a megfelelő cipőben lép majd az öt települést magában foglaló Cinque Terre területére, az a jövőben 50–2500 eurós  büntetéssel számolhat. Az új szabályt fokozatosan vezetik majd be: előbb plakátokon és az interneten hívják fel a a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetések csak később indulhatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 295
szavazógép
2019-03-12: Magazin - :

Antiszemita karikatúrák egy belga karneválon

A belga antidiszkriminációs hatóság szerint nem sértett meg semmilyen törvényt, hogy régi antiszemita sztereotípiákra hajazó bábukat vonultattak fel március 3-án egy flandriai karneválon, amely szerepel a szellemi világörökség listáján.
2019-03-12: Riport - Nagy B. Sándor:

Bíznak a gyógyulásban

Kuti Tamás 12 éves aldobolyi kisfiú, magyarországi ortopédiai műtétjére és az azt követő rehabilitációra ajánlotta fel Kató Ibolya pszichológus, az illyefalvi Keresztyén Ifjúsági Diakónia Alapítvány (KIDA) vezetője a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjjal járó pénzjutalmat. Amint arról lapunkban beszámoltunk, a február 16-án átadott elismerést a református egyház égisze alatt végzett több évtizedes diakóniai szolgálatért kapta Kató Ibolya. A felajánlásról szóló bejelentést igen nagy örömmel fogadta Tamás és családja, akik végtelenül hálásak a nagylelkű adományért, és reménykedve néznek a jövő elé.