Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Lehet kis létszámú magyar osztály

2019. március 13., szerda, Belföld

Kihirdette hétfőn Klaus Iohannis államfő azt a törvényt, amelynek értelmében a megszabott minimális létszámnál kevesebb tanulóval is lehet kisebbségi tannyelvű osztályokat létrehozni azokon a településeken, ahol erre igény van.

  • Fotó: aradihirek.ro
    Fotó: aradihirek.ro

A jogszabály arról is rendelkezik, hogy csak az oktatási tárca kisebbségi államtitkársága, az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának alárendeltségében működő oktatásügyi bizottság vagy az érintett kisebbségi közösség parlamenti képviseletét ellátó szervezet jóváhagyásával lehet átszervezni vagy megszüntetni az anyanyelvű osztályokat. A törvényt Iohannis előbb visszaküldte a parlamentnek megfontolásra, arra hivatkozva, hogy az bevezet egy új fogalmat, a nyelvi kisebbség terminust, amelynek jelentését nem határozta meg.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-13: Belföld - :

Hírsaláta

KÖTELEZŐ LESZ AZ ÓVODA. A vonatkozó alkotmánybírósági döntés értelmében a szenátus ismét elfogadta az RMDSZ törvényhozói által kezdeményezett jogszabályt, amely szerint az óvodai oktatás minden szintje kötelezővé válik legkésőbb 2030-ig. „2020-ig a nagycsoportot, 2023-ig a középcsoportot és 2030-ig a kiscsoportot teszik kötelezővé” – nyilatkozta Novák Csaba Zoltán szenátor, a szövetség oktatásügyi szakpolitikusa.
2019-03-13: Belföld - :

Sürgősség, halasztás és gyógyüdülés

Sürgősségi rendelettel módosította a kormány tegnap a költségvetési hiányt szabályozó törvényt, ami lehetővé teszi az államháztartási deficit megnövelését, ebből kívánják ugyanis fedezni a megemelt családi pótlékot (gyermekpénzt); magáról a költségvetési törvényről várhatóan ma szavaz a parlament.