Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sürgősség, halasztás és gyógyüdülés

2019. március 13., szerda, Belföld

Sürgősségi rendelettel módosította a kormány tegnap a költségvetési hiányt szabályozó törvényt, ami lehetővé teszi az államháztartási deficit megnövelését, ebből kívánják ugyanis fedezni a megemelt családi pótlékot (gyermekpénzt); magáról a költségvetési törvényről várhatóan ma szavaz a parlament.

  • Fotó: guv.ro
    Fotó: guv.ro

Ugyancsak tegnap fogadta el a kormány azt a jogszabályt, amellyel a magánszemélyek jövedelmi adójáról és társadalombiztosítási hozzájárulásáról szóló egységes nyilatkozat leadási határidejét március 15-éről július 31-ig tolták ki. Szintén július 31-ig hosszabbították meg azt az időszakot, amelyben jövedelmi adójuk 2 vagy 3,6 százalékának civil szervezetekhez való átirányításáról dönthetnek az állampolgárok.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2019-03-13: Belföld - :

Lehet kis létszámú magyar osztály

Kihirdette hétfőn Klaus Iohannis államfő azt a törvényt, amelynek értelmében a megszabott minimális létszámnál kevesebb tanulóval is lehet kisebbségi tannyelvű osztályokat létrehozni azokon a településeken, ahol erre igény van.
2019-03-13: Belföld - :

Elveszhet a pénz

Az európai uniós támogatásból megvalósítható három regionális kórház ügyében írt újabb levelet Corina Creţu régiófejlesztésért felelős uniós biztos Viorica Dăncilă kormányfőnek, konkrét terveket és határidőket kérve.