Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elveszhet a pénz

2019. március 13., szerda, Belföld

Az európai uniós támogatásból megvalósítható három regionális kórház ügyében írt újabb levelet Corina Creţu régiófejlesztésért felelős uniós biztos Viorica Dăncilă kormányfőnek, konkrét terveket és határidőket kérve.

  • Fotó: G4Media
    Fotó: G4Media

Creţu – aki az SZDP javaslatára került tisztségbe, ám kegyvesztetté vált a pártban, miután többször is megsürgette a kormányt, majd nyilvánosan is szóvá tette, hogy tervek híján a Románia rendelkezésére álló, vissza nem térítendő uniós pénzek (amelyekből többek között autópályákat és kórházakat is lehetne építeni) elvesznek az ország számára – emlékeztet arra, hogy már többször kérte a három új regionális kórház részletes projektjeit, de mindeddig nem kapta meg. Az uniós biztos elismeri, hogy történt előrelépés, de túlságosan lassúnak ítéli a haladást. A kormány még nem reagált Corina Crețu sürgetésére.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-13: Belföld - :

Sürgősség, halasztás és gyógyüdülés

Sürgősségi rendelettel módosította a kormány tegnap a költségvetési hiányt szabályozó törvényt, ami lehetővé teszi az államháztartási deficit megnövelését, ebből kívánják ugyanis fedezni a megemelt családi pótlékot (gyermekpénzt); magáról a költségvetési törvényről várhatóan ma szavaz a parlament.
2019-03-13: Világfigyelő - :

Példaértékű a kitüntetettek életútja

Egy nemzet akkor képes a megmaradásra, ha tagjaiban ott él a büszkeség és a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán tegnap Budapesten.