Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Példaértékű a kitüntetettek életútja

2019. március 13., szerda, Világfigyelő

Egy nemzet akkor képes a megmaradásra, ha tagjaiban ott él a büszkeség és a tudat, hogy érdemes ahhoz a nemzethez tartozni – hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a március 15-e alkalmából rendezett állami kitüntetések átadásán tegnap Budapesten.

  • Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a március 15. alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten. Fotó: MTI / Mónus Márton
    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a március 15. alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten. Fotó: MTI / Mónus Márton

Semjén Zsolt a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek járó elismerések átadásán úgy fogalmazott: nincs még egy nép, amelyik arányait tekintve annyi Nobel-díjast adott a világnak, mint a magyarság, vagy annyi szentet a katolikus egyháznak, mint az Árpád-háziak.

Kitért arra is, hogy végigtekintve a történelmen, nincs egyetlen olyan kultúra sehol a világon, ahol valamilyen formában a kitüntetés, az elismerés ne létezne; az ember természetében van az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményeket méltóképpen elismerje.Semjén Zsolt a külhoni, nemzetiségi és egyházi élet kiemelkedő képviselőinek járó elismerések átadásán úgy fogalmazott: nincs még egy nép, amelyik arányait tekintve annyi Nobel-díjast adott a világnak, mint a magyarság, vagy annyi szentet a katolikus egyháznak, mint az Árpád-háziak.

Kitért arra is, hogy végigtekintve a történelmen, nincs egyetlen olyan kultúra sehol a világon, ahol valamilyen formában a kitüntetés, az elismerés ne létezne; az ember természetében van az igazságosság iránti igény, hogy a rendkívüli teljesítményeket méltóképpen elismerje.

Semjén Zsolt szerint a kitüntetéseknek a magyarság szempontjából nemzetmegtartó erejük van, és amikor a magyar állam a nemzeti ünnepekhez kapcsolódva elismer valakit, azt a büszkeséget adja a magyarság minden tagjának, hogy a nemzetből ilyen nagyszerű emberek és ilyen nagyszerű teljesítmények fakadnak. Az önök életútja, teljesítménye azért nemzetmegtartó erő, mert minden magyar számára értéket képviselnek – fordult a díjazottakhoz a miniszterelnök-helyettes. Azok az eredmények, amelyeket a díjazottak elértek, nemcsak a kisebb közösségek számára jelentenek példát az élet bármely területén, hanem az egész magyarság, az egész nemzet számára – mondta Semjén Zsolt.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-13: Belföld - :

Elveszhet a pénz

Az európai uniós támogatásból megvalósítható három regionális kórház ügyében írt újabb levelet Corina Creţu régiófejlesztésért felelős uniós biztos Viorica Dăncilă kormányfőnek, konkrét terveket és határidőket kérve.
2019-03-13: Belföld - :

Zavar a Szabadság-szobor

Az aradi Szabadság-szobor megsemmisítését vagy Magyarországra költöztetését követeli az Új Jobboldal Párt (PND) helyi szervezete. A szélsőségesen nacionalista szervezet az aradiakra nézve sértőnek tartja a 13 aradi vértanú emlékére állított szoborcsoportot; közleménye szerint a tábornokok 40 ezer erdélyi román meggyilkolásáért felelősek.