Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újra elfogadták a költségvetést

2019. március 14., csütörtök, Belföld

Változatlan formában fogadta el tegnap a parlament az állami költségvetést, amelyről azt követően volt kénytelen újból szavazni, hogy Klaus Iohannis államelnök visszaküldte felülvizsgálatra a jogszabálytervezetet.

  • Fotó: promptmedia.ro
    Fotó: promptmedia.ro

A parlament ezzel lényegében elutasította az elnök felülvizsgálati kérelmét. Eugen Teodorovici pénzügyminiszter kifogásolta, hogy az elnök általánosságokat fogalmazott meg, és nem mondta meg konkrétan, mit kellene módosítani. Iohannis korábban többször bírálta a kormányt a költségvetés miatt, szerinte a kabinet olyan bevételekre számít, amelyekkel az államháztartás nem fog rendelkezni. Azt is kifogásolta, hogy a kormány és a parlament jelentősen növelte a pártok működési finanszírozását, illetve azért késleltette a büdzsé elfogadását, hogy az idei évre tervezett közberuházások ne valósulhassanak meg, a betervezett összegeket pedig szociális kiadásokra fordítsák.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2019-03-14: Belföld - :

Nem tudták leváltani a magyar hivatalnokot

A kormánynak egyelőre nem sikerült leváltania tisztségéből Györke Zoltánt, Kolozs megye alprefektusát. A Kolozs megyei törvényszék felfüggesztette annak a kormányhatározatnak és miniszterelnöki rendeletnek a hatályát, amelyek az alprefektus leváltásáról és áthelyezéséről rendelkeztek – közölte a bíróságok portálja.
2019-03-14: Belföld - :

Nőhet a családtámogatás

A román kormány keddi ülésén elfogadta azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely közvetett módon lehetővé teszi, hogy az idei költségvetésben emelkedjen a 2 év alatti és 2 év fölötti gyermekek után járó családtámogatás, így az államháztartási hiány GDP-arányosan 2,76 százalékra nőjön a korábban tervezett 2,55 százalékról.