Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nem fogadott hívások az M Studióban

2019. március 14., csütörtök, Közélet

Sebastian Marina, az Andrei Mureşanu Színház művészének rendezésében készült a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház legújabb előadása. A nem fogadott hívás(ok) című produkciót ma 19 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.

  • FOTÓ: RADU MATEI
    FOTÓ: RADU MATEI

„Az alaphelyzet banálisan egyszerű: hét jó barát (hárman párban, egyikük elvált) közös vacsorája. Barátságuk őszinte és szétzúzhatatlan, és annak ellenére, hogy életkoruk és problémáik eltérőek, mindig tiszta lapokkal játszanak egymással. Az est folyamán azonban egy spontán játék apropóján kiderül, hogy a nyílt lapok mögött mindegyikük titkot rejteget. Aki veszít, mindent veszíthet.” Ezt írják az alkotók az előadás ajánlójában, amelyből még azt is megtudhatjuk, hogy a történet központi eszköze a mobiltelefon, amely feltárja tulajdonosa életének titkait.

Az M Studio 2018/2019-es évadának második új előadása Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmje nyomán készült, Sebastian Marina színművésznek pedig ez a harmadik sepsiszentgyörgyi rendezése: 2013-ban ő jegyezte a Game, Set, Match címmel bemutatott kocsmaszínházi előadást, amelynek a Huhuu kávéház adott otthont, 2016-ban pedig a Șapte (Hét) című produkciót vitte színre az Andrei Mureșanu Színháznál.

Amint a rendező lapunknak elmondta, nagyon tetszett neki a film, ezért döntött úgy, hogy ő is színpadra viszi ugyanezt a történetet. Szerinte a kommunikációról és a kommunikáció hiányáról szól a történet, mely téma minden korban aktuális, és amelyet nagyon friss, eredeti módon dolgoz fel ez a szöveg. Hangsúlyozta, semmit sem akar kimondottan üzenni az előadás által, csak be akar mutatni egy jelenséget, amelyből mindenki leszűrheti majd a tanulságot önmaga számára. „Bízom benne, hogy akik látják majd az előadást, rájönnek, hogy ez róluk is szól, és ha így van, megéri fáradoznunk” – fogalmazott Sebastian Marina, hozzátéve, nagyon jól érezte magát a próbákon. Ugyan tudta már, mégis jó érzés volt újra megtapasztalnia, hogy az M Studiónál a szó legjobb értelmében vett profi színészekkel dolgozhat az ember – jelentette ki.

Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Raluca Alexandrescu, a zenét Oigăn (Eugen Nuțescu, Kumm zenekar) szerezte. Szereplők: Polgár Emília, Bajkó László, Nagy Eszter, Veres-Nagy Attila, Gáll Katalin, Orbán Levente, Szekrényes László, Nagy-Lázár Mikolt és Deák Zoltán. A bemutatót követően március folyamán még csak egy alkalommal, 16-án, szombaton játsszák az előadást a Háromszék Táncstúdióban.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-14: Közélet - Nagy D. István:

Beindult az élet, de a neheze még hátravan (Szépmezői ipari park)

Négy hónap megfeszített munka után sikerült pénzügyi szempontból egyensúlyba hozni a szépmezői ipari parkot működtető Sepsi Ipar Kft.-t, illetve bevonzani az első jelentősebb befektetőket a decemberben 12 hektárral kibővült létesítménybe. Miklós Zoltán igazgató szerint az eddigi eredmények biztatóak, de még az út elején járnak, viszonylag sok megoldandó probléma maradt. Ennek ellenére nem kizárt, hogy pár év múlva majd nehezen lehet helyet kapni a parkban, amint az sem, hogy akár a nagybefektetők figyelmét is felkeltik az előnyös árak, a kedvezményrendszer, valamint a gondnokságot ellátók segítőkészsége
2019-03-14: Közélet - Nagy B. Sándor:

A Zabigyerek a POSZT-on

Egyedüli erdélyi produkcióként beválogatták az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába a Tamási Áron Színház Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című, Radu Afrim által rendezett előadását.