Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A Zabigyerek a POSZT-on

2019. március 14., csütörtök, Közélet

Egyedüli erdélyi produkcióként beválogatták az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába a Tamási Áron Színház Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című, Radu Afrim által rendezett előadását.

  • Fotó: Barabás Zsolt
    Fotó: Barabás Zsolt

A sepsiszentgyörgyi társulatnak ez lesz a kilencedik részvétele Magyarország legrangosabbnak tartott színházi seregszemléjén, amellyel minden bizonnyal listavezető a POSZT-on eddig részt vevő erdélyi csapatok sorában. 2002-ben az Ilja próféta, 2005-ben a Jóembert keresünk és a Médeia, 2008-ban az Yvonne, burgundi hercegnő, 2009-ben a Csoda, 2011-ben A velencei kalmár, 2015-ben a Meggyeskert, 2016-ban pedig a Vízkereszt, vagy amire vágytok című előadását mutatta be a szentgyörgyi teátrum a pécsi fesztiválon.

Bocsárdi László, a színház igazgatója lapunknak elmondta: nagyon megtisztelő a társulat számára, hogy újra részt vehet a POSZT-on, ezúttal a Zabigyerekkel, amely egy sajátos hangvételű, mai nyelvezetben készült előadás. „Ez a meghívás ismételten azt bizonyítja számunkra, hogy a sepsiszentgyörgyi színház továbbra is úttörőnek számít a kortárs művészetben, és ennek örülünk” – fogalmazott.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2019-03-14: Közélet - Nagy B. Sándor:

Nem fogadott hívások az M Studióban

Sebastian Marina, az Andrei Mureşanu Színház művészének rendezésében készült a sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház legújabb előadása. A nem fogadott hívás(ok) című produkciót ma 19 órától mutatják be a Háromszék Táncstúdióban.
2019-03-14: Közélet - Bokor Gábor:

Szolgálati autót kaptak adományba (Nagyborosnyó)

Újabb személygépkocsival gazdagodott Nagyborosnyó polgármesteri hivatala. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége színeiben tisztséget nyert Ilie Nicolae polgármestertől megtudtuk: pártja közbenjárására a közúti forgalmat ellenőrző állami felügyelőségtől adományként egy Opel Astra típusú személygépkocsit kapott a községháza.