Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

NagyborosnyóSzolgálati autót kaptak adományba

2019. március 14., csütörtök, Közélet

Újabb személygépkocsival gazdagodott Nagyborosnyó polgármesteri hivatala. A Liberálisok és Demokraták Szövetsége színeiben tisztséget nyert Ilie Nicolae polgármestertől megtudtuk: pártja közbenjárására a közúti forgalmat ellenőrző állami felügyelőségtől adományként egy Opel Astra típusú személygépkocsit kapott a községháza.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A jármű a felügyelőség hivatalos jelképeivel ellátva érkezett Nagyborosnyóra, nem kis riadalmat keltve a teher- és személyszállító járművek vezetői között: mindenki ellenőrzésre gondolt, és csak csodálkozott, hogy a községháza alkalmazottja vezeti azt.

Nemrég szervizbe vitték, leszerelik róla a megkülönböztető jelzéseket, majd a községháza nevére íratják forgalomba. Az autó szirénáját és villogófényeit áthelyezték a község erőgépére, ez segít majd, hogy rossz látási viszonyok között is észlelhetőbb legyen – mondta a polgármester.

Ilie Nicolae még 2017-ben kért szolgálati autót, kapcsolatai révén az most jutott el Nagyborosnyóra. Ugyanakkor egy tűzoltóautót is igényelt a katasztrófavédelmi felügyelőségtől, de egyelőre csak ígéretet kapott Bukarestből: ha felújítják a járműparkot, Borosnyóra is jut majd egy használt tűzoltóautó. Nagyborosnyó községközpontban és a közigazgatásilag ide tartozó öt településen nincs tűzoltóautó, annak ellenére, hogy Lécfalván nívós versenyeken is jól szereplő önkéntes tűzoltócsapat működik, tűzvész esetén nagy segítség lenne számukra egy ilyen jármű.

A borosnyói községházának eddig két szolgálati autója volt, egy Dacia Logan és egy Dacia Solenza, de inkább ócskavashoz hasonlítanak, mint hivatali gépkocsihoz.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-14: Közélet - Nagy B. Sándor:

A Zabigyerek a POSZT-on

Egyedüli erdélyi produkcióként beválogatták az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába a Tamási Áron Színház Egy zabigyerek kék háttér előtt történetet mesél című, Radu Afrim által rendezett előadását.
2019-03-14: Világfigyelő - :

A magyar kultúrkincs gazdagítói

A március 15-e alkalmából kitüntetettek életművükkel, alkotásaikkal a magyar nemzet kultúrkincseit gazdagították – mondta az emberi erőforrások minisztere tegnap Budapesten a miniszteri művészeti és egészségügyi díjak átadásán.