Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elégedett az RMDSZ

2019. március 20., szerda, Belföld

Az RMDSZ több mint 300 ezer aláírást gyűjtött az európai parlamenti választásokra állított jelöltlistája támogatóitól – közölte tegnapi hírlevelében a szövetség.

  • Forrás: RMDSZ.ro
    Forrás: RMDSZ.ro

Amint a hírlevél Kelemen Hunort idézte: a kétezres évek eleje óta nem volt példa arra, hogy ennyien támogassák az RMDSZ jelöltlistáját. A 2016-os parlamenti választásokon megfordult az RMDSZ csökkenő támogatottságának a trendje. „Magabiztosan, céltudatosan indulunk neki a választásoknak. Közösségünk mellettünk áll!” – jelentette ki Kelemen Hunor. Szerinte a sikeres aláírásgyűjtés azt bizonyítja, hogy az erdélyi magyarok fontosnak tartják az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolását és az uniós támogatások megőrzését. „Ezt nekünk egy Kárpát-medencei összefogással kell sikerre vinnünk május 26-án” – tette hozzá.

Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik aláírtak a szövetség választási részvételéért, valamint azoknak a szervezeteknek, aktívának és önkénteseknek, akik megszervezték az aláírásgyűjtést.

Az RMDSZ közölte: a hé­ten még folytatja az aláírások gyűjtését, és jövő héten adja le a támogatók listáját a Központi Választási Irodában Bukarestben.

A törvények értelmében a választásokon induló pártoknak 200 ezer támogató aláírást, a független jelölteknek pedig 100 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy benevezhessenek a választási versenybe.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-20: Belföld - :

Összezártak a román pártok (Gyulafehérvári nyilatkozat)

Újból bebizonyosodott, hogy akkor, amikor a Gyulafehérvári Nyilatkozat kisebbségekre vonatkozó pontjainak betartásáról van szó, a román politikai pártok félreteszik az ideológiai nézetkülönbségeiket, összezárnak és egységesen lépnek fel a magyarok ellen – fogalmaz az RMDSZ hírlevele azzal kapcsolatban, hogy tegnap a képviselőház szakbizottságaiban minden román törvényhozó elutasította azt az RMDSZ által kidolgozott tervezetet, amely az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat nemzeti kisebbségekre vonatkozó ígéreteit foglalná törvénybe.
2019-03-20: Belföld - :

„Majdnem biztos”, hogy népszavazás is lesz

Klaus Iohannis államfő megerősítette, hogy népszavazás kiírását is tervezi május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választás napjára.