Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bica is szabad

2019. március 20., szerda, Belföld

Megsemmisítette az Alina Bica, a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni vádhatóság egykori vezetője ellen korrupció miatt hozott korábbi jogerős ítéletét tegnap a legfelsőbb bíróság, és elrendelte a per fellebbviteli szakaszának újratárgyalását.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

Bicát tavaly júniusban négy év letöltendő szabadságvesztésre ítélték bűnpártolásért, de a volt főügyész már korábban elmenekült Romániából, és Costa Ricában folyamodott politikai menedékjogért. A szintén letöltendő börtönbüntetésre ítélt Dan Şova volt közlekedési miniszter ítéletének megsemmisítése után ez már a második olyan hangzatos korrupciós ügy, amelyben az elítélt a jogerős döntést hozó öttagú bírói tanács összetételét egy tavaly novemberi alkotmánybírósági határozat alapján megkérdőjelezve érte el a per fellebbviteli szakaszának újratárgyalását.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?






eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-20: Belföld - :

Boldoggá avatás Ferenc pápa jelenlétében

Hét román görögkatolikus püspök vértanúságát ismerte el Ferenc pápa, aki tegnap jóváhagyta az erről szóló boldoggá avatási dekrétumot – közölte a Vatikán.
2019-03-20: Belföld - :

Tiltakoznak a szállítók

Újabb utcai tiltakozásokba kezdenek csütörtöktől a közúti szállítók, amennyiben a kormány nem fogadja el a kalóztevékenység visszaszorítását célzó, három héttel ezelőtt beígért sürgősségi rendeletet – közölte a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetsége (COTAR).