Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az MKP kitart a Fidesz mellett

2019. március 20., szerda, Világfigyelő

A felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elutasít minden olyan javaslatot, amely arra irányul, hogy kizárják a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) vagy felfüggesszék a tagságát – tudatta a felvidéki magyar párt tegnapi sajtóközleményében.

Az Európai Néppárt tagpártjaként az MKP küldöttsége is részt vesz a szervezet politikai gyűlésének március 20-i ülésén, amelyen megvitatják a Fidesz kizárására vonatkozó indítványokat. „Az MKP-nak a gyűlésen két küldöttje és így két szavazata van. A felvidéki magyar párt egy esetleges szavazáskor elutasít minden, a Fidesz tagságának felfüggesztésére vagy a párt kizárására vonatkozó javaslatot” – mondta Kocúr László, az MKP pártigazgatója. Hangsúlyozta: az MKP azon a véleményen van, hogy a pártcsaládon belüli legkomolyabb vitákat is párbeszéddel kell megoldani. Leszögezte: az EPP-nek nem szabad engednie az európai baloldal nyomásának, amelynek jogállami ügyekben a saját háza táján van bőven „söprögetnivalója”, például Szlovákiában. Hozzátette: az Európai Néppárt eddig azért tudott erős maradni, mert – különösen a választások előtt – nem engedte megbontani az egységét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-03-20: Világfigyelő - :

Terrorista bűncselekmény?

Komoly jelek utalnak arra a holland rendőrség tegnapi bejelentése szerint, hogy az előző napi, három halottal járó lövöldözés egy utrechti villamoson, terrorista indíttatásból elkövetett támadás volt.
2019-03-20: Világfigyelő - :

Brazíliát a NATO-ba!

Lehetséges NATO-tagországként említette Brazíliát Donald Trump amerikai elnök Jaír Bolsonaro brazil elnökkel a Fehér Ház Rózsakertjében tegnap közösen tartott sajtóértekezletén.