Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Törvény a stratégiáról

2019. március 21., csütörtök, Belföld

Elfogadta tegnap a képviselőház a Románia 2040 elnevezésű stratégia kidolgozására vonatkozó törvénytervezetet, amely előírja az alsóházi elnök vezette Románia 2040 bizottság létrehozását.

  • Fotó: ziare.com
    Fotó: ziare.com

A törvénytervezet szabályozza a hosszú távú gazdasági és szociális fejlesztési stratégia kidolgozására és frissítésére vonatkozó kötelezettséget, valamint a cél eléréséhez vezető alternatív közpolitikák és forgatókönyvek kidolgozását. A stratégiát háromévente frissítik. A bizottság országos közviták nyomán kidolgoz egy optimista, egy mérsékelt és egy pesszimista forgatókönyvet. A Románia 2040 bizottság vezetője a képviselőház elnöke, tagjai közül ketten a kormányt, ketten az államelnöki hivatalt képviselik, egy-egy képviselőt küldenek a parlamenti pártok, két-két képviselőt a parlamenti szakbizottságok, kettőt a Román Akadémia, két-két képviselőt az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság és a Gazdasági Előrejelző Bizottság, egy tagot a Rektorok Tanácsa jelöl.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 724
szavazógép
2019-03-21: Belföld - :

Tüntettek a szállítók

Ígéretet kaptak rá, hogy a kormány következő ülésén elfogadják azt a sürgősségi rendeletet, amely betiltja a kalóztevékenységet a fuvarozás területén – közölte Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke, aki derűlátásának adott hangot követeléseik teljesítését illetően, mert – mint mondta – „végre olyan miniszter vezeti a közlekedési tárcát, aki odafigyel gondjainkra”.
2019-03-21: Közélet - Hecser László:

A városháza kész a vitára (Barót)

Lázár-Kiss Barna András polgármester és a városatyák a tegnap délután tartott tanácsülésen úgy döntöttek: készek testületileg részt venni a Gaál Mózes Általános Iskola szülői bizottsága által kezdeményezett lakossági fórumon. Elfogadták, hogy az eseményt kedden 18 órától tartsák, de feltételük az volt, hogy ne a szülők által javasolt Rózsa vendéglőben, hanem a kultúrház nagytermében kerüljön sor arra. A frakciók vezetői szerint az Oltszemről Barótra irányítandó gyerekeket nem szabad bűnözőknek beállítani.