Női kosárlabda, EuroligaIsmét Sopronban lesz a négyes döntő

2019. március 22., péntek, Sport

Az előző évhez hasonlóan ismét a Sopron Basket rendezi a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjét, amelyre idén április 12. és 14. között kerül sor.

  • Fotó: AFP / Kisbenedek Attila
    Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kormányzati támogatással, Sopron városa és a Sopron Basket összefogásával ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai. Az erről szóló megállapodást Kamil Novak, a FIBA európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára írta alá. „Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó 2015-ben az Európa-bajnokságról, különböző utánpótlástornákról vagy a tavalyi Euroliga négyes döntőről” – mondta Kamil Novak.

Az elődöntőben a Sopron Basket a címvédő orosz UMMC Jekatyerinburg csapatával mérkőzik meg, míg a szintén orosz, 2017-ben győztes Dinamo Kurszk a 2015-ben első cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja egy nappal később.

„Nemcsak a Sopron Basket tért vissza a négyes döntőbe, hanem a négyes döntő is visszatért Sopronba. Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen” – nyilatkozta Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője, aki hozzátette, ezúttal is szeretnék olyan színvonalon megrendezni az eseményt, hogy annak legalább olyan pozitív hazai és nemzetközi visszhangja legyen, mint tavaly. Úgy vélekedett, a Sopron azzal, hogy bejutott a négyes döntőbe, messze túlteljesített, és „semmilyen lelki teher nem nehezedhet a lányokra”.

Magyarországon eddig kétszer került sor Euroliga négyes döntőre: 2004-ben házigazdaként a MiZo Pécs bronzérmes lett a szezonzáró tornán, tavaly a Sopron ezüstérmesként végzett.

Az elmúlt tíz év bajnokai: 2009: Szpartak Moszkva (orosz), 2010: Szpartak Moszkva, 2011: Salamanca (spanyol), 2012: Valencia (spanyol), 2013: Jekatyerinburg (orosz), 2014: Galatasaray (török), 2015: ZVVZ USK Praha (cseh), 2016: Jekatyerinburg, 2017: Dinamo Kurszk (orosz), 2018: Jekatyerinburg.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1731
szavazógép
2019-03-22: Sport - :

Tomori Zsuzsanna is Siófokon folytatja (Női kézilabda)

A Ferencváros spanyol klasszisa, Nerea Pena szerződtetése után a Győrből is kiemelkedő képességű kézilabdázót igazolt a Siófok női csapata: a bajnoki, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-címvédő ETO 152-szeres válogatott átlövője, Tomori Zsuzsanna a következő szezontól három évig az EHF-kupa-elődöntős balatoniakat erősíti.
2019-03-22: Belföld - :

Román Akadémia: nem ígértek autonómiát Gyulafehérváron

A Román Akadémia szerint az 1918-as Gyulafehérvári Nyilatkozat nem ígért autonómiát a kisebbségeknek, akik pedig számon akarják kérni a dokumentum bármilyen részletének betartását, azoknak előbb el kellene ismerniük annak lényegét, Erdély és Románia egyesülését – áll a tudományos testület állásfoglalásában.