Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fej fej mellett

2019. március 22., péntek, Belföld

Az INSCOP közvélemény-kutató intézet legújabb felmérése szerint az EP-választáson a Szociáldemokrata Pártra (SZDP) szavaznának a legnagyobb, 26,9 százalékos arányban, de közel akkora a Nemzeti Liberális Párt támogatottsága is (26,3 százalék).

A Dacian Cioloş volt kormányfő által létrehozott Mentsétek meg Romániát Szövetség–PLUS pártszövetségre a megkérdezettek 15,3 százaléka, a Liberálisok és Demokraták Szövetségére 9,3 százalékuk voksolna. Rajtuk kívül a Victor Ponta volt miniszterelnök által alapított Pro Románia pártnak jósolnak biztos EP-képviseletet 9,1 százalékkal, míg az RMDSZ-t az ötszázalékos bejutási küszöbön méri az INSCOP.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 296
szavazógép
2019-03-22: Belföld - :

A jegyeket beírják, a tanárokat kivizsgálják (MOGYE-ügy)

A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem (MOGYTTE) kivételesen elismeri azokat a jegyeket, amelyeket nem az egységesített tételek alapján adtak a téli vizsgaidőszakban az egyetem egyes tanárai, de az oktatók ellen vizsgálatot indítanak. Az egyetem szenátusa által hozott szerdai döntésekről Leonard Azamfirei rektor tájékoztatta tegnap az MTI-t. Azt mondta, hogy a diákok érdeke indokolta a döntést, hiszen ők egyáltalán nem felelősek a kialakult helyzetért.
2019-03-22: Belföld - :

Rövid tiltakozás

A tegnapi egyeztetéseken a kormány ígéretet tett arra, hogy jövő heti ülésén elfogadja a kalóztevékenység visszaszorítását célzó törvénymódosításokat tartalmazó sürgősségi rendeletet, így a Romániai Engedélyezett Fuvarozók és Szállítók Szövetségének (COTAR) tegnapi fővárosi tiltakozása már 11 óra 45 perckor véget ért, holott eredeti terveik szerint 15 óráig tartott volna.