Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. március 22., péntek, Belföld

EGY IGAZI MINISZTER. Bekeményített Răzvan Cuc szállítási miniszter: szőnyegre hívja az egyik autópálya-építő cég vezetőségét. No, nem azért, mert lassan haladnak a munkával, hanem mert a görög Aktor cég nem fizeti időben a román alvállalkozóit, pedig ő naprakészen megkapta a jussát.

  • Fotó: foter.ro
    Fotó: foter.ro

Ezt a miniszter a tegnapi munkalátogatásán mondta el, ahol többek között ismertette: a Szászsebes és Torda közötti autópálya 1-es szakasza készen lesz az év végéig, s bár a 2-es rész építője hasonló ígéretet tett, ő azonban elégedetlen a vállalkozóval. Hozzátette, amennyiben a 2-es szakasz építője áprilisig nem zárkózik fel a vállalt ütemtervhez, nem kizárt az sem, hogy felbontják vele a szerződést. Ennek a fenyegetésnek nagyon olyan szaga van, mintha a kormány nem akarná elsietni az autópálya-építést, de ezt szépen csomagolja a törvényesség és a karakánság szatyrába. (Agerpres)

BORÚLÁTÓ ROMÁNOK. Időközönként megismétlődő felmérést tart az INSCOP Research közvélemény-kutató intézet arra vonatkozóan, mennyire elégedettek a válaszadók azzal az iránnyal, amely felé Románia, illetve az Európai Unió tart. A legújabb adatok szerint a megkérdezettek 72,8 százaléka érzi úgy, hogy rossz irányba halad az ország, 17,8 százalék szerint jó az irány, míg 9,4 százalék nem tudja eldönteni. 2017-hez képest megfeleződött azok száma, akik optimistán látják Románia jövőjét: tavalyelőtt júliusban még 36,6 százalék gondolta helyesnek az utat, novemberben 22,8, tavaly februárban már csak 19,9, novemberben 18,7, idén februárban pedig 16,9 százalék. Látványosan nőtt azonban azok száma, akik szerint Európa jó irányba halad (46,7), és ez az optimizmus 2018 novembere óta növekvő tendenciát mutat. Öt hónap alatt hét százalékkal csökkent azoknak a száma, akik szerint rossz az irány, és öt százalékkal nőtt azoknak a száma, akik bíznak az EU fejlődési irányában. Az EU jobb romániai megítélését a szakemberek szerint befolyásolja, hogy közeleg az EP-választás, emiatt a közbeszédben több szó esik Brüsszelről, de az EU-elnökség átvétele és az ezzel járó események, illetve az európai ügyészség körüli fejlemények is pozitívan hatottak. (Főtér)

SZEGET AZ ÚTRA, HOGY LEGYEN MUNKA. Hasonlít a történet a gumiszerelőéhez, aki szeget szór műhelye előtt az útra, hogy kicsit fellendítse az üzletet: a Vrancea megyei Odobești-en egy férfi ezerlejes bírság kifizetésére vonatkozó felszólítást kapott a helyi rendőrségtől. Érdeklődésére, hogy pontosan mit is követett el, az őt megbírságoló felügyelő közölte: a helyi közgyűlés azon határozata alapján bírságolta meg, amely tiltja, hogy sáros abroncsokkal hajtsanak a város közútjaira. Csakhogy az autós szerint a sarat épphogy a város közútjain szedte össze, hiszen az utak jó részét sáros kátyúk borítják. Arra meg végképp nem kötelezhető, hogy vizes flakonokat tartson az autóban, és folyton lemossa az abroncsokat, amikor kátyúba hajtott a városban – méltatlankodott a polgár, aki természetesen bíróságon fellebbezett a bírság ellen. (Főtér)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-22: Belföld - :

Közzétett előtörténet

A gépjármű-nyilvántartási hivatal tegnap elindított egy új online szolgáltatást honlapján, amelynek segítségével a használt gépkocsikat vásárolni kívánó személyek megkaphatják az őket érdeklő autó előtörténetét, feltéve, ha az szerepel a nyilvántartásban.
2019-03-22: Világfigyelő - :

Sürgeti a briteket az EU (Brexit)

Május 22-éig adna haladékot az Európai Unió a brexit határidejére – az uniós állam- és kormányfők tegnap kezdődött brüsszeli csúcstalálkozójáról kiszivárgott értesülések szerint ezt tartalmazza az elfogadásra váró határozattervezet.