A múlt hétKi a hibás...

2008. augusztus 26., kedd, Közélet

...azért, mert kevés érmet szereztek a magyarok? És a románoktól is többet vártak. Már keresik a bűnbakokat. Pedig nem csak a férfiak szerepeltek rosszul, hanem a nők is. Így kereshetnék a bűnnőstényeket is. Millió oka lehet a gyenge szereplésnek. Már hangoztatnak néhányat. S még hányat fogunk hallani! Először is a kínaiak elvittek egy sereg érmet, mert ők annyian vannak, mint az oroszok. Nem volt elég pénz a felkészülésre, és nem megfelelő körülmények között készültek a sportolók.

Ez így is van, mert például a vizes sportokban aránylag jól szerepeltünk. Ennek lehet az oka, hogy az utóbbi években sokszor volt magas a Duna és a Tisza vízállása. Elég víz állt rendelkezésre, ami meg is látszik az eredményeken. Kemény Dénes vízilabdázói például keményen viselkedtek. A vízilabdadöntőben agyonverték Amerikát. Hallottam azt is, hogy a sportolók a hűvösebb időt szeretik. Nagy a levegő páratartalma. Ami nekünk nem tesz jót, csak a többi sportolónak. Aztán az órát is át kellett állítani. Emiatt tűnt úgy nekünk, mintha a mi sportolóink küzdelem közben aludnának egyet-egyet. És el tudom képzelni, még milyen magyarázatok születhetnek. Az öttusázók közül kettőt is ledobott a ló. Ezek bizonyára idomított kínai lovak voltak, és mivel a lovasok magyarul szóltak hozzájuk, bosszúból vághatták földhöz őket. Aztán lehetséges, hogy a kardvívóknak életlen szablyát adtak, a tőrvívóknak hegyetlen tőrt. Vagy más módon csalták őket tőrbe, mert veszíteni veszítettek. Ahogy a mondás mondja: veszíteni is tudni kell. No, hát egy sereg sportágban veszíteni: azt tudtunk... Sok minden van, amiből mi sportot űzünk. Hazudozásból és korrupcióból. Agyaggalamblövésben, ha nem is vagyunk jók, viszont aranylövésben (ami kábítószer-túladagolást jelent) az élen állunk. Egy hét alatt kilencen adták életüket érte. Ez ám az önfeláldozás! Alighanem olimpiai arany(lövés). De élen járunk az alkoholfogyasztás terén is. Ezenkívül Magyarország élen jár az egy főre eső adósságállomány tekintetében. De nem lehet nyugodt, mert Románia is ott lohol a nyomában. Eget verően sikeresen eladósodunk mi is. Élen járunk az öngyilkosságok tekintetében. Mikor Gyurcsány Ferenc Pekingbe ment, azt hittem, indulni fog a hosszú távú hazudásban. Romániából is részt vehetett volna ezen néhány éremesélyes. Legutóbb Varujan Vosganiannak is volt egy nagy dobása. Azt mondta, hogy 2012-ben az átlagbér közel ezer euró lesz. Románia a korrupció terén elért eddigi eredményeivel biztos olimpiai esélyes. Olyan (az igazságügy által) utolérhetelen versenyzőink vannak, mint Adrian Năstase és Miron Mitrea. De birkózásban indulhatna az RMDSZ és az MPP. Egymás ellen. Csapatban és egyéniben is. Most éppen a parlamenti helyekért küzdenek, nagy erőbedobással.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2008-08-26: Közélet - Farkas Réka:

RMDSZ—EMNT-egyezség körvonalazódik?

Zsákutcába futottak az RMDSZ és MPP közötti tárgyalások, de több romániai magyar napilap tudni véli, hogy megegyezés készül az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az RMDSZ között. A Transindex értesülései szerint szerdáig megszületik a megállapodás, az RMDSZ hajlandó legalább két, esetleg három befutó helyet átengedni a Tőkés László vezette alakulatnak.
2008-08-26: Belföld - x:

Hírsaláta

ELMENT A MILLIÁRDOS. Kilencvenegy éves korában Mallorca szigetén elhunyt Iosif Constantin Drăgan, a Ceauşescu- és Iliescu-rezsim kedvenc történésze, a dákoromán kontinuitás egyik élharcosa. 1,5 milliárd dolláros vagyonát ötvenegy évvel fiatalabb második felesége, Veronica Guşă, Ştefan Guşă tábornok, egykori nagyvezérkari főnök lánya örökli. (Evenimentul zilei)