Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az utca hangja

2019. április 5., péntek, Nyílttér

B. K., Sepsiszentgyörgy. A Kós Károly utca közepén, a hajdani dohánygyár és a textilgyár előtti sétányon a biciklisávot több helyen is keresztülvágták, és bár úgy-ahogy betömték, most az, aki ott jár el – nem szabadidős mozgás, hanem munkába járás céljából –, azon a pár száz méteres szakaszon is többször kénytelen leszállni a nyeregből, ha ép kerékpárral akar célba érni.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Az a biciklisáv új korában sem volt tökéletes – egyik hibája, hogy a gyalogosoknak szánt pihenőpadok előtt halad –, de legalább használható volt, most azonban sem az úttesten, sem a gyárak előtti sétányon nem lehet tekerni!

GYÖRGY ÁRON, Sepsiszentgyörgy. A Puskás Tivadar-iskola mellett van egy játszótér, jó helyen, mert sűrűn lakott a környék. Csakhogy maga a játszótér környezete förtelmes, csodálom is, hogy a szülők, az ott parkoló autók tulajdonosai és az a sok-sok gyalogos, aki ott vág át, még nem tette szóvá a polgármesteri hivatalban a városnak ezt a szégyenét. Kezdődik a turistaidény, az iskolában most távközlési múzeum is van, nézhetik a vendégek a rendetlenségünket...

DEMES CSABA, Sepsiszentgyörgy. Az ENSZ és az EU bizonyos mértékben ugyanazokat a hibákat követi el, mint annak idején az elvtársak, akik mindenki cipőjére csak egyetlenegy kaptafát készítettek. A magam részéről furcsállom, hogy az EU 28 olyan nemzetállamot tömörít, ahol óriási különbségek vannak a nyelveket, kultúrát, hagyományokat, törvényeket, szokásokat illetően. Ha csak az étkezést nézzük, az is beszédes: minden népnek megvannak a maga nemzeti eledelei. Ehhez kapcsolnék egy igen kényes kérdést: most már, a kötelező szolidaritás nevében csupán azt a maszlagot szabad fogyasztani, amit a brüsszeli konyhán kifőznek? Sokáig azt hittük, hogy végérvényesen megszűnt a fasiszta-kommunista ideológia és gyakorlat, de tévedtünk, csak hibernált, és felébredt!

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-05: Magazin - :

Bemutatták Teleki Pál miniszterelnök eddig ismeretlen búcsúleveleit

Teleki Pál miniszterelnök 1941-es öngyilkossága előtt írt, magántitkárához, Incze Péterhez szóló, eddig ismeretlen búcsúleveleit mutatták be szerdán Budapesten a Fővárosi Levéltárban az egykori miniszterelnök halálának 78. évfordulóján. A levelekből kiderül, mi vezethetett a miniszterelnök öngyilkosságához, amelyre hosszú ideig készülhetett.
2019-04-05: Nyílttér - :

A sport mostohagyermekei (Szóvá tesszük)

2019. március 30-án tornaversenyre igyekeztünk Sepsiszentgyörgyön. Az épület közelében a vendég versenyzők közül többen is tőlünk érdeklődtek a helyszínről. Kértem, hogy csatlakozzanak hozzánk, mi is oda igyekszünk. Odaérve közöltem, hogy ez a célhely, és akkor ezt a választ kaptam: „Úristen! Itt tornásznak?”