Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szóvá tesszükA sport mostohagyermekei

2019. április 5., péntek, Nyílttér

2019. március 30-án tornaversenyre igyekeztünk Sepsiszentgyörgyön. Az épület közelében a vendég versenyzők közül többen is tőlünk érdeklődtek a helyszínről. Kértem, hogy csatlakozzanak hozzánk, mi is oda igyekszünk. Odaérve közöltem, hogy ez a célhely, és akkor ezt a választ kaptam: „Úristen! Itt tornásznak?”

Ekkor döbbentem rá, hogy milyen megalázó helyzetben van a Municípiumi Sportklub 14 tornásza és edzője, akik egy kívül-belül omladozó vakolatú, ódon épületben készülnek. Aznap szégyelltem először magam azért, hogy a sepsiszentgyörgyi városközösség tagja vagyok, mert eddig nem tettük szóvá, hogy ezek a gyermekek és edzőjük méltóbb termet és hozzáállást érdemelnek az illetékesek részéről. Tornászainkat egy olyan edző készíti fel Botos Liviu tanár úr személyében, aki külföldi, elit tornászcsapatokat készített fel versenyekre.

Tisztelt illetékes szervek, Önkormányzat, Tanfelügyelőség, Sportminisztérium! Az önök ajtaja vastagon párnázott, kopogásunk nem hallatszik át – de talán az újság hasábjain, a közösségi oldalon felfigyelnek panaszunkra. A szülői közösség és a gyermekek nevében tisztelettel kérjük, tegyenek egy keveset tornászaink érdekében is, ők is a város sportolói. Tegyenek azért, hogy méltó és biztonságos környezetben edzhessenek, hogy büszkék lehessenek városukra!
 

Bács Emese

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 445
szavazógép
2019-04-05: Nyílttér - :

Az utca hangja

B. K., Sepsiszentgyörgy. A Kós Károly utca közepén, a hajdani dohánygyár és a textilgyár előtti sétányon a biciklisávot több helyen is keresztülvágták, és bár úgy-ahogy betömték, most az, aki ott jár el – nem szabadidős mozgás, hanem munkába járás céljából –, azon a pár száz méteres szakaszon is többször kénytelen leszállni a nyeregből, ha ép kerékpárral akar célba érni.
2019-04-05: Nyílttér - :

Unitárius értekezlet Nagyajtán

Március 23-án, szombaton a nagyajtai unitárius egyházközség közösségi hajléka, az Áldás Háza adott helyet a Háromszék-Felsőfehéri Unitárius Egyházkör idei gondnok-presbiteri értekezletének A Brassó és Kovászna megye unitárius egyházközségeit magában foglaló egyházkör 19  egyházközsége közül 17 képviseltette magát az évi rendszerességgel megtartott fórumon.