Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bolognai KönyvvásárBenedek Elek előtt tisztelegtek

2019. április 6., szombat, Magazin

A hét első négy napján rendezték meg – immár 56. alkalommal – a gyerekkönyvek legnagyobb nemzetközi seregszemléjét, a Bolognai Könyvvásárt, amelyen Magyarország kiállítással és önálló standdal képviseltette magát, és ahol kiadványokkal tisztelgett a 160 éve született Benedek Elek és a magyar népmesehagyomány előtt.

  • Fotó: hirado.hu
    Fotó: hirado.hu

A klasszikus mesehősök modern grafikáit felvonultató magyar stand a könyves seregszemle központi helyszínén, csaknem száz négyzetméteren várta a magyar gyerekkönyvek és kultúra iránt érdeklődőket. Húsz kiadó állította ki legfrissebb gyerekkönyveit. A magyar stand arculatát Takács Mari grafikusművész tervezte. A vásár ideje alatt két program is népszerűsítette a magyar népmese-irodalmat. Claudia Tatasciore műfordító, a Bolognai Egyetem oktatója és Puskás István irodalomtörténész, a Római Magyar Akadémia igazgatója beszélgetett a népmesefordítás kihívásairól, a Mesemúzeum szervezésében pedig Lázár Ervin A Hétfejű Tündér című meséjéhez kapcsolódóan tartott interaktív gyerekfoglalkozást Nemes-Jakab Éva múzeumpedagógus. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-06: Magazin - :

Mátyás király halála Bécsben (1490. április 6. )

1490. április 6-án hunyt el Bécsben Mátyás magyar király, aki birodalma építése során az osztrák hercegi és cseh királyi címet is megszerezte.
2019-04-06: Élő múlt - :

Ferenczes István: Veszedelmekről álmodom 4.

Ezek szerint apám „kiruccanása” Sztálin temetésére nem volt egy kéjutazás. Az sem valószínű, hogy a szervek a generalisszimusz márciusi eltemetése után lemondtak volna a számonkérésről, az inquisitus kézre kerítéséről.