Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Képezik a falugazdászokat

2019. április 9., kedd, Gazdakör

A gazdákkal való jobb kapcsolattartásra, az információk hatékonyabb átadására, tevékenységük célravezető végzésére képezik a székelyföldi falugazdászokat. A Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesületének és más szervezetek alkalmazásában lévő falugazdászoknak többfordulós képzését a budapesti agrárminisztérium megbízásából a Pro Agriculturae Hargitae Alapítvány szervezi.

  • A képzés során hangsúlyt fektettek a csapatmunka iránti készség fejlesztésére. Fotó: Nagy István
    A képzés során hangsúlyt fektettek a csapatmunka iránti készség fejlesztésére. Fotó: Nagy István

A képzés első ciklusára az elmúlt héten Csíksomlyón került sor. A tréninget dr. Kozári József, a Szent István Egyetem kancellárhelyettese, az egyetem Szaktanácsadási és Továbbképzési Központjának vezetője, valamint Balog Eszter, a Kárpát-medencei Agrár- és Vidékfejlesztési Innovációs Központ vezetője irányította.

Az első modul során a hallgatók a kommunikációs szintjük emeléséhez, ismeretátadási, konfliktusmegoldási készségeik növeléséhez kaptak útmutatást, de a képzés során a csapaton belüli, egymás megismerését segítő feladatokra is sor került.

A csíksomlyói képzés végén dr. Kozár József összegezte a tanfolyam során felvetett feladatokat: a problémafelvetésekkel rávilágítottak arra, hogy közös munkával nagyobb sikerek érhetők el. A kurzus résztvevőiről elmondta: jó a csapat, de a kompromisszumkészség területén még dolgozni kell.

Balog Eszter értelmezésében a képzésben megfogalmazott feladatok, csapattevékenységek tapasztalatai használhatók lesznek a falugazdászok számára.

Vas Rezső felső-háromszéki falugazdász a képzés hasznát összegezve érdeklődésünkre elmondta: nagyon jó volt, pozitív élményben volt része. Sok információt megosztottak, alkalma volt megismerni a székelyföldi falugazdász kollégákat, azt, hogy ki milyen szakterületen dolgozik. Az utóbbi azért fontos, hogy a gazdák által felvetett kérdésekre az illetékes szakemberektől lehessen választ kapni – emelte ki.

A falugazdászok képzésének következő moduljai során – amelyek között lesz videóértekezlet is, ahol az egész Kárpát-medencében tevékenykedő falugazdászok oszthatják meg ismereteiket, véleményüket – többek között a pályázatok írásához szükséges tudnivalókat is elsajátíthatják a résztvevők. A képzés vizsgával fog zárulni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1101
szavazógép
2019-04-09: Gazdakör - Bokor Gábor:

Közeledik a pályázatkiírás pillanata

Az elmúlt hétvégén, pénteken este a ma­rosvá­sárhelyi Köpeczi–Teleki-házban, a Pro Economica Alapítvány székhelyén folyt egyeztetés a köztudatban „magyarországi támogatás” néven meghonosodott, kis értékű (legtöbb 15 ezer euró), de minimis támogatások pályázati kiírásáról.
2019-04-09: Gazdakör - Incze Péter:

Több mint 71 millió euró pályázható (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savin, a megyei vidékfejlesztési hivatal vezetője értesített, hogy április elsejétől még három intézkedésre lehet pályázni a vidékfejlesztési terv keretében, összesen több mint 71 millió euró értékben.