Drágul az élet

2019. április 11., csütörtök, Belföld

A burgonya ára márciusban 26,33 százalékkal nőtt az év kezdetéhez képest, a zöldségeké és zöldségeket tartalmazó konzerveké 20,6, a déligyümölcsöké 10,28 százalékkal – derül ki az Országos Statisztikai Intézet tegnap közzétett adataiból.

Ezt nem ellensúlyozza, hogy néhány élelmiszeré viszont csökkent, a tojás ára például 5,22 százalékkal: összességében márciusban 0,49 százalékkal nőttek az élelmiszerárak az előző hónaphoz és 3,08 százalékkal a tavalyi év decemberéhez képest. Más termékek közül a cigaretta és a dohánytermékek drágultak meg leginkább (februárhoz képest 1,55, tavaly decemberhez képest 4,22 százalékkal), illetve az üzemanyagok (1,13 százalékkal februárhoz és 3,82 százalékkal tavaly decemberhez viszonyítva).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1492
szavazógép
2019-04-11: Belföld - :

Mezei János: Szükségünk van EP-képviseletre

Az erdélyi magyarság hangjának hallatásához elengedhetetlen az európai parlamenti képviselet, a kisebbségi problémákra Romániában nemhogy megoldás születne, de egyre inkább világossá válik, hogy a magyarság megfélemlítése, ellehetetlenítse a cél – jelentette ki tegnap Gyergyószentmiklóson Mezei János, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke.
2019-04-11: Belföld - :

Egyik sem tetszett

Újrakezdi az igazságügyi minisztérium a legfőbb ügyész kiválasztását célzó eljárást – közölte tegnap Tudorel Toader tárcavezető, aki azt követően döntött így, hogy az első kiírásra jelentkező négy pályázó mindegyikét elutasította a tegnapi meghallgatás után.