Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Még miniszter marad

2019. április 11., csütörtök, Belföld

Létszámhiány miatt másodszor is elhalasztotta tegnap a szenátus plénuma az ellenzéki alakulatok által Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítvány vitáját, illetve az ezzel kapcsolatos szavazást.

  • Fotó: PSnews
    Fotó: PSnews

Claudiu Manda szociáldemokrata szenátor közlése szerint hétfőn tűzik újra napirendre az indítványt. Addig tehát még tisztségben marad Toader, akit az NLP és az MRSZ azért támad, mert „ártalmas módosításokat” hajtott végre az igazságszolgáltatásban, az SZDP pedig azért, mert nem bocsátott ki sürgősségi kormányrendeleteket a büntetőjoggal kapcsolatosan. A pártfüggetlen Toadert már csak az őt jelölő LDSZ, Călin Popescu-Tăriceanu pártja támogatja, Liviu Dragnea SZDP-elnök azt nyilatkozta, hogy az igazságügyi miniszter „mindenkit átvert” (mert már januárban azt ígérte, hogy sürgősségi rendelettel módosítja a büntetőjogi törvényeket, és erre a mai napig nem került sor), és az RMDSZ is kifogásolja a tevékenységét.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-11: Belföld - :

Egyik sem tetszett

Újrakezdi az igazságügyi minisztérium a legfőbb ügyész kiválasztását célzó eljárást – közölte tegnap Tudorel Toader tárcavezető, aki azt követően döntött így, hogy az első kiírásra jelentkező négy pályázó mindegyikét elutasította a tegnapi meghallgatás után.
2019-04-11: Belföld - :

Hírsaláta

NYOLC ÉV A TEL DRUM MIATT. Nyolc év börtönre ítélték Dan Emil Manolachi volt bírósági rendőrtisztet azért, mert titkos adatokat szivárogtatott ki a korrupcióellenes ügyészség folyamatban levő kivizsgálásairól.