Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. április 11., csütörtök, Belföld

NYOLC ÉV A TEL DRUM MIATT. Nyolc év börtönre ítélték Dan Emil Manolachi volt bírósági rendőrtisztet azért, mert titkos adatokat szivárogtatott ki a korrupcióellenes ügyészség folyamatban levő kivizsgálásairól.

  • Forrás: 360News
    Forrás: 360News

Ugyanabban az ügyben Valentin Răducu Preda volt szállításügyi államtitkárra négy év szabad­ságvesztést róttak ki. Az ítélet végleges. Manolachit abban találták bűnösnek, hogy lefényképezte a Román Hírszerző Szolgálat egy jegyzékét, amely Liviu Dragnea SZDP-elnökről és a Tel Drum vállalatról tartalmazott államtitoknak minősített adatokat, rá­adásul több személyt is figyelmeztetett arra, hogy vizsgálat alatt állnak. Egyikük épp a vele együtt elítélt államtitkár volt, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítottak. Manolachi – aki szolgáltatásaiért 40 ezer lejt kapott, valamint azt az ígéretet, hogy vezető tisztséghez jut a megyei rendőr-főkapitányságon – alapfokon is nyolc évet kapott, Preda akkor hatot, amit most négyre enyhítettek. A velük együtt perbe fogott hét személy közül egyet felmentettek, hármat felfüggesztett, további hármat pedig (két és fél, illetve három és fél évi) letöltendő börtönre ítéltek. (Ziare.com)

KÁRTÉRÍTI A RENDŐR A TOLVAJT. Ezer lej erkölcsi kártérítést kell fizetnie egy Vaslui megyei rendőrnek annak férfinak, akit tetten ért lopás közben, majd fényképet készített vele, és a fotó megjelent a helyi sajtóban. A tolvajláson ért férfi úgy vélte, sérült a képmáshoz való joga, ezért százezer euró erkölcsi kártérítést követelt a rendőrtől és a Vaslui megyei rendőr-főkapitányságtól. A törvényszék végül ezerlejes erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezte a rendőrt. Az ítélet nem jogerős. A rendőr egyébként szolgálati idején kívül volt, amikor hazafelé menet meghallotta egy eladó kiabálását és tetten érte az üzletből lopni próbáló férfit. 2017-ben ugyanez a rendőr – aki egyébként a Vaslui megyei rendőrség közlekedésrendészeti osztályának alkalmazásában áll – bulgáriai kiküldetése alatt megmentett egy gyermeket Aranyhomok üdülőtelepen: munkaidejének lejárta után egy vendéglő teraszán észrevett és elsősegélyben részesített egy ételtől ful­dokló gyermeket. (Adevărul)

KOKAINT HOZ A VÍZ. 152 kilogramm kábítószert talált eddig a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság a román tengerpart megközelítőleg 90 kilométeres hosszán. A keresésben több száz rendőr és csendőr vesz részt, de motorcsónakokat, helikoptereket és búváralakulatokat is bevetettek. Az akció március 23-án kezdődött, amikor a hatóságok 800 kilogramm kokaint találtak egy felborult bárka körül a Duna-delta egy elhagyott térségében, Deltaszentgyörgy és Sulina települések között. A kábítószer értéke a becslések szerint több száz millió euróra rúg. A közelben élő lakosságot több ízben figyelmeztette a rendőrség, hogy ne nyissák ki a Fekete-tenger által partra mosott csomagokat, mert azok olyan kábítószert tartalmazhatnak, amelynek nagyon magas, több mint 90 százalék a koncentrációja, emiatt életveszélyes. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-11: Belföld - :

Még miniszter marad

Létszámhiány miatt másodszor is elhalasztotta tegnap a szenátus plénuma az ellenzéki alakulatok által Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítvány vitáját, illetve az ezzel kapcsolatos szavazást.
2019-04-11: Világfigyelő - :

Európa a nemzeti kisebbségeké is (Benkő Erika Strasbourgban)

Európa nemcsak a nemzetállamoké, hanem a nemzeti kisebbségeké is – jelentette ki az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének tegnap Strasbourgban megtartott plenáris ülésén Benkő Erika háromszéki parlamenti képviselő, aki azon jelentés kapcsán szólalt fel, amely a politikusok felelősségvállalására vonatkozik a gyűlöletbeszédet illetően.