Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

PamfletTitokban zászlókat égettem

2019. április 12., péntek, Nyílttér

A rituálé a sufniban történt. Mániás megszállottsággal szereztem be az alapanyagot. A színek és formák kiválasztásánál mindig az újdonság számított, hiszen – aki nem tett ilyent, nem tudhatja – a változatossága miatt a legkülönbözőbb szagok és illatok szabadulnak fel. Nem beszélve a lángnyelvek sokszínűségéről.

  • Fotó: origo.hu
    Fotó: origo.hu

Mielőtt valaki egyszerű piromániásnak hinne, gyorsan leszögezem: akármilyen rongy égetése nem lehet ilyen érzékeket, na meg szellemi dimenziókat kielégítő rituálé. Mert szimbolikus tartalom nélkül se íze, se bűze a szeánsznak. A jelkép-tartalom: az más. Az fenséges. Mert szinte hallani a zászlóhoz tartozó himnuszt, az áhítat pedig izzik a levegőben. Még akkor is, ha egyedül, a sufniban égetem a zászlót... Ezentúl azonban nem bújok a sufniba. Kiállok eléje. Legalább nem a füst, hanem a tiszta átszellemülés csorgatja könnyemet. Hiszen ott sem lát senki, s így nem minősül közösségi izgatásnak, vagyis bűncselekménynek (ahogy azt minap a nagyváradi ügyészség megállapította). Még akkor sem, ha a piros-sárga-kék összetételű zászló füst-láng harmóniáját „tűzöm a zászlómra”.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-12: Nyílttér - :

Ellenreklám

Bár hivatalosan még nem kezdődött el az európai parlamenti választás kampánya, nem hivatalosan a pártok kampány­plakátjai már rég megjelentek.
2019-04-12: Nyílttér - :

A szolgálat értelmet ad az életnek

A Keskeny út ökumenikus fesztiválmisszió április 5–7. között tartotta évadnyitó önkéntesképzését. Péntek délután az ikafalvi faluházban gyűltek össze az ifjak, ahol Bardócz Tímea ismerkedőjátékokkal várta őket. Vacsora után Bardócz Csaba ikafalvi lelkész tartott áhítatot, amelyben a szolgálat fontosságát hangsúlyozta.