Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2019. április 12., péntek, Belföld

CUC  NEM  TUDJA.  Habár az utóbbi hetekben Răzvan Cuc közlekedési miniszter több autópálya építőtelepén is felbukkant, és nagy szigorúságot mutatott a lazsáló cégekkel – az egyikkel látványosan, a tévékamerák előtt bontott szerződést –, szerda este nem tudta megmondani, hogy a már 13 éve ígért Brassó–Ploieşti autópálya a köz- és a magánsz­féra bevonásával épül-e meg, és ki lesz a kivitelező.

  • Fotó: Közlekedési Minisztérium / Facebook
    Fotó: Közlekedési Minisztérium / Facebook

Mint mondta, nem tudja még biztosan, hogyan építik meg a sztrádaszakaszt, mivel azon az előrejelzési hivatal dolgozik, a minisztérium csak a műszaki hátteret biztosítja. Arra a kérdésre sem tudott válaszolni: vajon egy kínai cég építi majd meg az utat, ahogy azt korábban a kormányfő meglebegtette? „Nem tudom. Én is ilyesmit hallottam” – válaszolta. Mivelhogy még nem egyeztetett az illetékessel – mondta. Aztán igyekezett menteni a menthetőt: egy kínai cégről beszélt, amely konzorciumot hoz létre egy másik céggel. A miniszter szerint nem lenne gond, ha az illető cég külföldről hozna munkásokat – már ha tényleg megkapja a kivitelezési jogot –, elvégre Romániában munkaerőhiány van. (Főtér)

SZENT LÁSZLÓ-SZOBROT NAGYVÁRADRA. Nemsokára befejeződik az a néppárti aláírásgyűjtés, mely során civil, egyházi és politikai szervezetek támogatását kérték azért, hogy Nagyvárad főterén a városalapító Szent László királynak lovasszobrot állíthassanak – közölte Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. Elmondta: eddig közel 30 szervezet írta alá kezdeményezésüket, hamarosan pedig iktatni fogják kérésüket a polgármesteri hivatalban. Csomortányi szerint a nagyváradi magyarok részéről tömegigény mutatkozik a szoborállításra, ezt mutatja a korábban összegyűlt több mint 8000 aláírás is. (EMNP-közlemény)

HÁROM BÁNYÁT BEZÁRNAK. A Zsil-völgyében levő három veszteséges bánya bezárásáról döntött szerdai ülésén a kormány. A furcsa az, hogy erre a célra 50 millió lejt irányoztak elő. Az intézkedést Mihai Tudose volt kormányfő bírálta elsőként, szerinte jobb lett volna korszerűsítésre költeni azt a pénzt, mert így már csak egy szénbánya marad a környéken, és emiatt energetikai szempontból Magyarországtól válik függővé Románia. (Ziare.com)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 699
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Befagyasztották kapcsolatukat a román szociáldemokratákkal

Az Európai Szocialisták Pártja (PES) a jogállamisággal kapcsolatos aggályai miatt befagyasztottnak tekinti kapcsolatát a román kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párttal (SZDP) – közölte tegnap a Hotnews.ro hírportál, a PES elnökének egy előző napi, a pártcsalád honlapján közzétett nyilatkozatát ismertetve. A román szociáldemokraták Szergej Sztanisev elnök különvéleményének tekintik ezt, és „érdeklődve várják” a szerintük megalapozatlan aggodalmak okait.
2019-04-12: Belföld - :

Legyen népszavazás

Az NLP, az MRSZ, az RMDSZ, az NMP és a nemzeti kisebbségek frakciója is egyetért a referendum megszervezésével – jelentette be Klaus Iohannis államelnök tegnap este, miután az említett pártok vezetőivel találkozott.