Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Legyen népszavazás

2019. április 12., péntek, Belföld

Az NLP, az MRSZ, az RMDSZ, az NMP és a nemzeti kisebbségek frakciója is egyetért a referendum megszervezésével – jelentette be Klaus Iohannis államelnök tegnap este, miután az említett pártok vezetőivel találkozott.

  • Fotó: Puterea
    Fotó: Puterea

Az államfő az EP-választások napjára szeretné kiírni a népszavazást, de a kérdéseket csak a parlament válasza után fogalmazza meg. Ma az SZDP és az LDSZ vezetőit várják, de sem Liviu Dragnea, sem  Călin Popescu Tăriceanu nem megy az elnökhöz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 304
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Hírsaláta

CUC  NEM  TUDJA.  Habár az utóbbi hetekben Răzvan Cuc közlekedési miniszter több autópálya építőtelepén is felbukkant, és nagy szigorúságot mutatott a lazsáló cégekkel – az egyikkel látványosan, a tévékamerák előtt bontott szerződést –, szerda este nem tudta megmondani, hogy a már 13 éve ígért Brassó–Ploieşti autópálya a köz- és a magánsz­féra bevonásával épül-e meg, és ki lesz a kivitelező.
2019-04-12: Belföld - :

Halasztott az alkotmánybíróság

Április 19-ére halasztotta a döntéshozatalt az alkotmánybíróság a képviselőház alelnökének beadványáról, amelyben Florin Iordache a parlament és a legfelsőbb bíróság közti alkotmányos konfliktus megállapítását kérte a korrupciós ügyeket tárgyaló háromtagú bírói tanácsok kapcsán.