Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Legyen népszavazás

2019. április 12., péntek, Belföld

Az NLP, az MRSZ, az RMDSZ, az NMP és a nemzeti kisebbségek frakciója is egyetért a referendum megszervezésével – jelentette be Klaus Iohannis államelnök tegnap este, miután az említett pártok vezetőivel találkozott.

  • Fotó: Puterea
    Fotó: Puterea

Az államfő az EP-választások napjára szeretné kiírni a népszavazást, de a kérdéseket csak a parlament válasza után fogalmazza meg. Ma az SZDP és az LDSZ vezetőit várják, de sem Liviu Dragnea, sem  Călin Popescu Tăriceanu nem megy az elnökhöz.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2019-04-12: Belföld - :

Hírsaláta

CUC  NEM  TUDJA.  Habár az utóbbi hetekben Răzvan Cuc közlekedési miniszter több autópálya építőtelepén is felbukkant, és nagy szigorúságot mutatott a lazsáló cégekkel – az egyikkel látványosan, a tévékamerák előtt bontott szerződést –, szerda este nem tudta megmondani, hogy a már 13 éve ígért Brassó–Ploieşti autópálya a köz- és a magánsz­féra bevonásával épül-e meg, és ki lesz a kivitelező.
2019-04-12: Belföld - :

Halasztott az alkotmánybíróság

Április 19-ére halasztotta a döntéshozatalt az alkotmánybíróság a képviselőház alelnökének beadványáról, amelyben Florin Iordache a parlament és a legfelsőbb bíróság közti alkotmányos konfliktus megállapítását kérte a korrupciós ügyeket tárgyaló háromtagú bírói tanácsok kapcsán.