Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szent György NapokCsiky Gergely Színház: Romlás

2019. április 13., szombat, Magazin

A szerelem és a halál két kiapadhatatlan forrása a művészetnek. De mégis mit jelent a szerelem, és mit jelent a halál? Milyen mértékben helyettesítheti a művészet az életet? Az ember létezésének tud egyértelmű lenyomataként szolgálni az, ami a munkásságából fennmaradt?

  • A szerelem és halál két kiapadhatatlan forrása a művészetnek
    A szerelem és halál két kiapadhatatlan forrása a művészetnek

Ezeket a kérdéseket boncolgatja a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Romlás című produkciója, amelyet a Szent György Napok kulturális hete alatt tekinthetnek meg az érdeklődők.

A marosvásárhelyi születésű Bartis Attila kortárs magyar író az elmúlt években nemcsak regényeinek (A nyugalom, A séta, A vége), hanem drámáinak köszönhetően (melyekből ő maga is rendezett előadást) is a kortárs magyar irodalom megkerülhetetlen alkotójává vált. Romlás (2005) című drámájában a szerelem és élet kikerülhetetlen visszás­ságait vizsgálva kérdőjelezi meg a művészet, az egó, az önzés és a szeretet egyértelműen bonyolult fogalmait.

Fellépnek: Nagy István, Magyari Etelka, Tóth Eszter Nikolett, Kiss Attila, Molnos András Csaba. Rendező: Mátyás Zsolt Imre.

A 16 éven aluliaknak nem ajánlott előadást május 2-án és 3-án (csütörtökön és pénteken) 18 órától játsszák a Kamarateremben. A teljes árú jegy 35 lejbe, a kedvezményes 15 lejbe kerül. Jegyet váltani a városi jegyirodában és a biletmaster.ro honlapon lehet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 424
szavazógép
2019-04-13: Magazin - :

Írószövetségi Debüt-díjat kapott a kézdivásárhelyi Voloncs Attila

Nagy Lea, Voloncs Attila és Pataki Tamás kapta a Magyar Írószövetség által létrehozott Debüt- díjat. Az idén először átadott kitüntetést, amely pénzjutalommal, valamint írószövetségi tagsággal jár, fiatal, első kötetes szerzők nyerhették el. A díjátadóra a Versmaraton nyitó programjaként a Petőfi Irodalmi Múzeumban került sor.
2019-04-13: Kitekintő - :

A nyelvi kérdés az ukrán politika lényege

Ukrajna első és mindmáig egyetlen, 2001-ben végzett népszámlálásának adatai szerint a 37,5 millió ukrán nemzetiségű állampolgár közül 5,6 milliónak anyanyelve az orosz. A helyzetet bonyolítja, hogy az évszázadokon keresztül fennálló szoros ukrán–orosz társadalmi és nyelvi kapcsolatoknak köszönhetően kialakult egy keveréknyelv, a szurzsik, amelyet rengetegen használnak.